Сьогодні пропонуємо приготувати дуже відомий і, можливо, вже трохи призабутий сметанний десерт з чорносливом і горіхами, адже він дуже смачний, а також легко і швидко готується. Єдине, що хочемо зауважити, — чорнослив для цього десерту краще брати маленького розміру, інформує .
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 3 порції десерту.
Інгредієнти
- чорнослив без кісточки (краще брати в’ялений) — 100 г
- ядра волоського горіха — 50 г
- сметана (15% жирності) — 300 г
- цукрова пудра — 3 ст. л.
- ванільний цукор — 1 ч. л.
- шматочок чорного шоколаду
Приготування десерту «Чорнослив з горіхами в сметані»
- Чорнослив промити та залити на 5-10 хвилин гарячою водою, щоб він зм’як. Якщо використовувати сушений чорнослив, то його слід замочувати значно довше, або трохи поварити.
- Горіхи злегка підсмажити на сухій сковороді, періодично помішуючи.
- Всередину кожного чорносливу помістити половинку або четвертинку ядра волоського горіха.
- Сметану разом з цукровою пудрою і ванільним цукром збити міксером. Приблизно 4-5 хвилин на середній швидкості.
- На дно кожної креманки викласти 1-2 ложки сметани.
- Далі рівномірно розкласти чорнослив з горіхами.
- Потім чорнослив залити сметаною, зверху посипати тертим шоколадом і на 2-3 години покласти в холодильник.
Чорнослив з горіхами в сметані готовий.