Хрустке тісто для чебуреків — його повинна вміти замішувати кожна поважаюча себе господиня. Ми розкриємо вам рецепти смачного, і міцного еластичного тіста, інформує .
Чебуреки в нашій країні люблять усі без винятку, але, на жаль, не завжди залишаєшся задоволеним смаком і якістю цієї страви, приготовленої в кафе та чебуречних.
Тим не менш, так хочеться, щоб у цьому коржику з м’ясом все було ідеально — і соковита, ароматна начинка, і смачне, хрустке тісто для чебуреків.
У цій статті ми представляємо вам добірку найкращих з перевірених нами рецептів смачного тіста для чебуреків.
Тісто на чебуреки на воді
Тісто для чебуреків смачне, хрустке готується дуже просто і не вимагає якихось особливих інгредієнтів. Навіть замішане на воді, воно забезпечить те, що ваші чебуреки і холодними будуть мати смачну, хрустку скоринку.
Інгредієнти :
250 мл води,
300 гр борошна,
1 ст. ложка рослинної олії,
1 чайна ложка солі.
Робимо тісто:
• Хрустке тісто для чебуреків готується в глибокій ємності, в яку першим ділом наливаємо воду, а потім всипаємо борошно з сіллю, а також вливаємо олію.
• Перемішуємо тісто на чебуреки для утворення в’язкої маси. Тепер його потрібно як слід пром’яти, щоб тісто стало міцним і еластичним. Це найпростіше зробити на столі.
• Робочу поверхню обов’язково посипте борошном, викладіть на нього тісто і почніть його вимішувати руками. Тісто на чебуреки потрібно м’яти ретельно, поступово підсипаючи в нього борошно.
• Як тільки наше хрустке тісто для чебуреків перестане прилипати до рук, стане пружним і еластичним, його потрібно загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник. Через півгодини вже можна готувати чебуреки.
Хрустке тісто для чебуреків на окропі
Тісто для чебуреків смачне, хрустке, яке можна розкачати дуже тонко і бути впевненими в тому, що воно не порветься під час смаження, зазвичай робиться на окропі і з використанням яєць.
Рецепт хрусткого тіста для чебуреків на окропі дуже простий: треба взяти 300 мл води, 600 гр борошна, одне яйце, трохи більше ст. ложок рослинної олії, 1 ст. ложку горілки, половинку чайної ложки солі.
Заварне тісто з горілкою для чебуреків хрустке замішується наступним чином:
Беремо досить містку каструлю, всипаємо в неї сіль і вливаємо олію за рецептом. Заливаємо воду і доводимо цю суміш до кипіння, вимикаємо вогонь.
У киплячу воду поступово всипаємо дві третини борошна, постійно помішуючи масу дерев’яною шумівкою. Далі залишається чекати, коли хрустке тісто на чебуреки охолоне.
Тільки в охолоджену до трохи вище кімнатної температури масу потрібно додати горілку і яйце. Гарненько вимісити і дати тісту просочитися горілкою, переходимо до наступного етапу. Тісто на чебуреки з горілкою потрібно як слід пом’яти на столі руками, поступово всипаючи в нього решту борошна.
Далі тісто загортається в харчову плівку і відправляється в холодильник на 30 хвилин. А краще — на всю ніч!
За цим рецептом виходить дуже еластичне, смачне і хрустке тісто на чебуреки з бульбашками. Спробуйте і вам обов’язково сподобається!