10 найкращих рецептів – Затишок


Яйця – це універсальний продукт, який багатий поживними речовинами і має безліч корисних властивостей. Яйця легко і швидко приготувати, що ідеально підходить для сніданку в будні дні.

Наша добірка з 10 рецептів з яєць підійде як для досвідчених кулінарів, так і для початківців – всі страви прості в приготуванні. Виберіть рецепт на свій смак і почніть свій день із задоволенням.

1. Французький омлет «Пуляр»

Інгредієнти:

5 курячих яєць

2 ст. л. молока

1 ст.л. рослинної олії

дрібка солі

Спосіб приготування

Яйця розділіть на білки та жовтки. Білки збийте в міцну піну з дрібкою солі, а жовтки змішайте з молоком і злегка посоліть.

Розігрійте олію на сковорідці та вилийте жовтки з молоком. Готуйте на невеликому вогні кілька хвилин, щоб маса схопилася зверху. Викладіть зверху збитий білок і готуйте на слабкому вогні під кришкою 7-10 хвилин. Білки мають злегка пружинити під пальцем і не прилипати.

Для подачі розріжте омлет навпіл і складіть так, щоб жовтковий шар опинився по краях.

2. Яєчний скрембл з овочами

Інгредієнти:

4 курячих яйця

50 мл молока

1 молодий кабачок

1 солодкий перець

1 ст. л. рослинної олії

сіль – за смаком

Спосіб приготування

Яйця збийте з молоком і дрібкою солі. Кабачок і перець наріжте дрібними кубиками, спасеруйте на олії до м’якості, посоліть за смаком.

Окремо обсмажте яєчну суміш, постійно помішуючи, щоб утворилися дрібні шматочки. З’єднайте її з овочами.

3. Солодкий омлет із йогуртом

Інгредієнти:

2 курячих яйця

50 мл молока

100 г будь-яких ягід

100 г йогурту

1 ч. л. цукру

1 ч. л. рослинної олії

0,5 ч. л. ванільного цукру

дрібка солі

Спосіб приготування

Збийте яйця з дрібкою солі, звичайним і ванільним цукром та молоком. Обсмажте омлетну суміш на олії з обох боків.

Викладіть на половину омлету йогурт і ягоди, накрийте другою половиною. Подавайте до сніданку або на десерт.

4. Яєчні конвертики з сиром

Інгредієнти:

2 курячих яйця

50 г твердого сиру

1 ст. л. рослинної олії

сіль – за смаком

Спосіб приготування

Яйця розбийте в глибоку миску, злегка посоліть і збийте до однорідності. Розігрійте олію на пательні та вилийте яєчну масу.

Готуйте млинець кілька хвилин на середньому вогні, потім викладіть у центр сир, нарізаний скибочками. Зачекайте ще близько хвилини, щоб яйця повністю схопилися, а сир почав плавитися. Підніміть лопаткою і загніть краї млинця до центру.

Переверніть яєчний конвертик швом униз і підсмажте 20-30 секунд. Подавайте гарячим зі сметаною або соусом і свіжою зеленню.

5. Японський омлет «Тамагоякі»

Інгредієнти:

3 курячих яйця

1 середня морква

1 невелика цибулина

1-2 ст. л. рослинної олії

1 ст. л. молока

пучок зеленої цибулі

сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування

Яйця збийте до однорідності з молоком, посоліть і поперчіть. Дрібно наріжте овочі (моркву можна натерти) і зелену цибулю, змішайте зі збитими яйцями.

Розігрійте пательню і змастіть олією, вилийте невелику порцію омлетної суміші та готуйте на слабкому вогні 1-2 хвилини. Згорніть млинець у рулет, залишивши приблизно третину незгорнутою.

Підсуньте до краю сковорідки, знову змастіть її олією і вилийте порцію суміші поруч із вільним краєм рулету. Продовжуйте так готувати рулет, поки не закінчиться яєчна маса. Вийміть його зі сковорідки, розріжте на шматочки і подавайте з соєвим соусом або теріякі.10 найкращих і популярних рецептів.

6. Запечені яйця «Орсіні»

Інгредієнти:

3 курячих яйця

сіль, перець – за смаком

шматочок вершкового масла

Спосіб приготування

Яйця розділіть на жовтки та білки. З жовтками поводьтеся акуратно, вони мають залишитися цілими. Білки збийте з дрібкою солі в міцну піну. Змастіть 3 невеликі формочки (краще керамічні) олією і розкладіть збиті білки, зробіть у кожній ямку для жовтка.

Розігрійте духовку до 190 градусів і поставте формочки з білками на 2-3 хвилини, щоб вони трохи схопилися.

Викладіть по жовтку в кожну порцію білків і запікайте ще 3-5 хвилин. Можна трохи довше, якщо любите щільний жовток.

7. Яйця «Бенедикт» із голландським соусом

Інгредієнти:

2 курячих яйця

1 яєчний жовток

2 скибочки хліба

50 г вершкового масла

2 ст. л. білого вина

1 ст. л. оцту

1 ч. л. лимонного соку

сіль – за смаком

Спосіб приготування

Голландський соус можна приготувати заздалегідь, щоб до сніданку він уже був готовий. Жовток викладіть у термостійку миску, змішайте з вином і додайте кубики розм’якшеного масла.

Посоліть суміш і прогрійте на водяній бані до загустіння. У процесі постійно помішуйте вінчиком. Зніміть соус із вогню, дайте злегка охолонути, додайте лимонний сік і добре перемішайте.

Закип’ятіть воду в невеликій каструлі або ковші, додайте дрібку солі та оцет. Яйця розбийте в невелику ємність по одному й акуратно вилийте в киплячу воду.

Якщо потрібно, трохи підберіть білок ложкою і варіть яйця пашот 2-5 хвилин. Точний час залежить від бажаної консистенції жовтка – від рідкої до кремоподібної.

Хліб підрум’яньте на сковороді, змастіть соусом і викладіть на нього готові яйця. Зробіть у яйцях надрізи та полийте зверху голландським соусом.

8. Італійський омлет (фріттата) з рікотою і шпинатом

Інгредієнти:

6 курячих яєць

150 г сиру рікотта

1 великий помідор

100-150 г шпинату

2 ст. л. рослинної олії

сіль, спеції – за смаком

Спосіб приготування

Наріжте помідор кубиками. Яйця збийте з рікотою та дрібкою солі. Додайте спеції, нарізаний шпинат і помідор.

Змастіть форму (товстостінну) олією, вилийте омлетну суміш і запікайте за температури 190 градусів.

Через 10-15 хвилин фріттата буде готова. Подавайте її зі свіжими овочами та зеленню.

9. Яєчний салат із авокадо

Інгредієнти:

2 курячих яйця

1 авокадо

половинка цибулини

2 ст. л. лимонного соку

1 ст. л. майонезу

¼ ч .л. гірчиці

сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування

Яйця зваріть круто, остудіть і зніміть шкаралупу. М’якоть авокадо наріжте кубиками і полийте лимонним соком, щоб вона не потемніла.

Дрібно наріжте цибулину, поріжте яйця кубиком. Змішайте в салатнику авокадо, цибулю і яйця, гірчицю і майонез (можна замінити сметаною), посоліть і поперчіть салат.

10. Яєчня по-мексиканськи

Інгредієнти:

4 курячих яйця

250 г консервованого нуту

450 г томатного соусу

100 г твердого сиру

1 ст. л. оливкової олії

сіль, кумин, паприка – за смаком

Спосіб приготування

Розігрійте в сковороді олію, викладіть нут і томатний соус. Замість соусу можна взяти томати у власному соку і пюрирувати блендером.

По одному вилийте яйця поверх нуту та соусу, посипте сіллю та спеціями. Запікайте яєчню в духовці 10-15 хвилин за температури 180 градусів.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *