6 оригінальних закусок на святковий стіл. Вишукані страви, які швидко готуються


Якщо вам набридли бутерброди, приготуйте незвичайні страви з лосося, креветок, бекону, сиру та інших інгредієнтів.

1. Гострі креветки в беконі

Інгредієнти:

8 скибочок бекону;

16 очищених креветок;

1 щіпка каєнського перцю.

Приготування:

Розріжте скибочки бекону навпіл, загорніть у них креветки і закріпіть шпажками. Потім посипте креветки каєнським перцем.

Викладіть їх на застелене фольгою деко і запікайте в розігрітій до 230°C духовці 10-15 хвилин.

2. Рулетики з беконом і козячим сиром

Інгредієнти:

8 скибочок сирокопченого бекону або прошутто;

8 чайних ложок м’якого козячого сиру;

сіль – за смаком;

мелений чорний перець – за смаком;

1 пучок руколи;

8 невеликих корнішонів.

Приготування:

На край кожної скибочки бекону викладіть по чайній ложці козячого сиру. Посоліть і поперчіть сир за смаком. На сир покладіть руколу так, щоб листя виходило за краї бекону з двох боків. Розріжте огірки вздовж на чотири шматочки і викладіть їх на руколу.

Щільно загорніть рулетики і розріжте кожен із них посередині.

3. М’ясні кульки з сиром

Інгредієнти:

180 г борошна;

2 чайні ложки розпушувача;

½ чайної ложки солі;

2 столові ложки розтопленого вершкового масла;

900 г свинячих сардельок;

450 г тертого сиру чеддер;

1 головка ріпчастої цибулі;

1 зубчик часнику;

2 стебла селери;

1 пучок петрушки.

Приготування:

Змішайте борошно, розпушувач, сіль і вершкове масло. В отриману суміш додайте рубані сардельки, тертий сир, подрібнені цибулю, часник, селеру і петрушку. Добре перемішайте і сформуйте з цього фаршу кульки діаметром 2,5 см.

Викладіть їх на застелене фольгою деко на невеликій відстані одна від одної. Запікайте в розігрітій до 190°C духовці 15 хвилин, поки кульки не підрум’яняться. Перед подачею проткніть їх шпажками.

4. Креветки по-мексиканськи

Інгредієнти:

2 чайні ложки оливкової олії;

18 креветок;

½ чайної ложки меленого чилі;

¾ склянки соусу гуакамоле;

18 хрустких чіпсів із натуральним смаком або з сіллю;

кілька гілочок кінзи – опціонально.

Приготування:

Поставте сковороду на сильний вогонь і підігрійте в ній олію. Викладіть туди креветки, додайте мелений чилі та підсмажуйте 2-3 хвилини, періодично помішуючи. Креветки мають порожевіти і стати непрозорими.

На чіпси покладіть по 1-2 чайні ложки гуакамоле, а зверху – по одній креветці. Перед подачею можна посипати закуску подрібненим листям кінзи.

5. Тарталетки з крабовим м’ясом і сиром

Інгредієнти:

220 г вершкового сиру;

170 г крабового м’яса або крабових паличок;

2 столові ложки майонезу;

2 столові ложки тертого пармезану;

60 г тертого чеддера;

кілька пір’їн зеленої цибулі;

1 чайна ложка соєвого соусу;

20 тарталеток;

1 щіпка паприки.

Приготування:

Змішайте вершковий сир, рубане крабове м’ясо, майонез, тертий сир, подрібнену цибулю і соєвий соус. Розподіліть суміш по тарталетках, посипте паприкою і поставте в розігріту до 190°C духовку на 5-7 хвилин. Подавайте теплими.страви з лосося, креветок, бекону, сиру та інших інгредієнтів.

6. Корзинки з огірків із копченим лососем

Інгредієнти:

2 огірки;

120 г копченого лосося;

100 г сирного сиру;

2 столові ложки лимонного соку;

1 столова ложка подрібненої ріпчастої цибулі;

1 столова ложка каперсів;

кілька гілочок петрушки;

½ чайної ложки діжонської гірчиці;

⅛ чайної ложки меленого чорного перцю.

Приготування:

Очистіть огірки, розріжте уздовж навпіл і видаліть насіння. Подрібніть рибу і змішайте з іншими інгредієнтами.

Начиніть рибною сумішшю половинки огірків. Загорніть їх у харчову плівку і покладіть у холодильник на 3-4 години. Перед подачею розріжте огірки на кошички шириною приблизно 1,5 см.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *