Якщо вам набридли бутерброди, приготуйте незвичайні страви з лосося, креветок, бекону, сиру та інших інгредієнтів.
1. Гострі креветки в беконі
Інгредієнти:
8 скибочок бекону;
16 очищених креветок;
1 щіпка каєнського перцю.
Приготування:
Розріжте скибочки бекону навпіл, загорніть у них креветки і закріпіть шпажками. Потім посипте креветки каєнським перцем.
Викладіть їх на застелене фольгою деко і запікайте в розігрітій до 230°C духовці 10-15 хвилин.
2. Рулетики з беконом і козячим сиром
Інгредієнти:
8 скибочок сирокопченого бекону або прошутто;
8 чайних ложок м’якого козячого сиру;
сіль – за смаком;
мелений чорний перець – за смаком;
1 пучок руколи;
8 невеликих корнішонів.
Приготування:
На край кожної скибочки бекону викладіть по чайній ложці козячого сиру. Посоліть і поперчіть сир за смаком. На сир покладіть руколу так, щоб листя виходило за краї бекону з двох боків. Розріжте огірки вздовж на чотири шматочки і викладіть їх на руколу.
Щільно загорніть рулетики і розріжте кожен із них посередині.
3. М’ясні кульки з сиром
Інгредієнти:
180 г борошна;
2 чайні ложки розпушувача;
½ чайної ложки солі;
2 столові ложки розтопленого вершкового масла;
900 г свинячих сардельок;
450 г тертого сиру чеддер;
1 головка ріпчастої цибулі;
1 зубчик часнику;
2 стебла селери;
1 пучок петрушки.
Приготування:
Змішайте борошно, розпушувач, сіль і вершкове масло. В отриману суміш додайте рубані сардельки, тертий сир, подрібнені цибулю, часник, селеру і петрушку. Добре перемішайте і сформуйте з цього фаршу кульки діаметром 2,5 см.
Викладіть їх на застелене фольгою деко на невеликій відстані одна від одної. Запікайте в розігрітій до 190°C духовці 15 хвилин, поки кульки не підрум’яняться. Перед подачею проткніть їх шпажками.
4. Креветки по-мексиканськи
Інгредієнти:
2 чайні ложки оливкової олії;
18 креветок;
½ чайної ложки меленого чилі;
¾ склянки соусу гуакамоле;
18 хрустких чіпсів із натуральним смаком або з сіллю;
кілька гілочок кінзи – опціонально.
Приготування:
Поставте сковороду на сильний вогонь і підігрійте в ній олію. Викладіть туди креветки, додайте мелений чилі та підсмажуйте 2-3 хвилини, періодично помішуючи. Креветки мають порожевіти і стати непрозорими.
На чіпси покладіть по 1-2 чайні ложки гуакамоле, а зверху – по одній креветці. Перед подачею можна посипати закуску подрібненим листям кінзи.
5. Тарталетки з крабовим м’ясом і сиром
Інгредієнти:
220 г вершкового сиру;
170 г крабового м’яса або крабових паличок;
2 столові ложки майонезу;
2 столові ложки тертого пармезану;
60 г тертого чеддера;
кілька пір’їн зеленої цибулі;
1 чайна ложка соєвого соусу;
20 тарталеток;
1 щіпка паприки.
Приготування:
Змішайте вершковий сир, рубане крабове м’ясо, майонез, тертий сир, подрібнену цибулю і соєвий соус. Розподіліть суміш по тарталетках, посипте паприкою і поставте в розігріту до 190°C духовку на 5-7 хвилин. Подавайте теплими.страви з лосося, креветок, бекону, сиру та інших інгредієнтів.
6. Корзинки з огірків із копченим лососем
Інгредієнти:
2 огірки;
120 г копченого лосося;
100 г сирного сиру;
2 столові ложки лимонного соку;
1 столова ложка подрібненої ріпчастої цибулі;
1 столова ложка каперсів;
кілька гілочок петрушки;
½ чайної ложки діжонської гірчиці;
⅛ чайної ложки меленого чорного перцю.
Приготування:
Очистіть огірки, розріжте уздовж навпіл і видаліть насіння. Подрібніть рибу і змішайте з іншими інгредієнтами.
Начиніть рибною сумішшю половинки огірків. Загорніть їх у харчову плівку і покладіть у холодильник на 3-4 години. Перед подачею розріжте огірки на кошички шириною приблизно 1,5 см.