Пісні вареники з картоплею та капустою


У цей вечір на стіл ставлять 12 пісних страв, попри те, що всі страви пісні – цю вечерю ще називають “багатою”, передає .

Святий вечір припадає на останній день Різдвяного посту. Однією із 12 страв на Святвечір, традиційно, є пісні вареники. Ця страва символізує достаток у сім’ї.

Інгредієнти для тіста:

0,5 кг борошна;

250 мл води;

2 ст. ложки олії;

сіль за смаком.

Інгредієнти для начинки:

0,3 кг білокачанної капусти (можна використовувати і квашену капусту);

0,3 кг картоплі;

1 середня морква;

2 середні цибулини;

рослинна олія;

сіль за смаком;

лавровий лист.

Рецепт тіста для вареників:

Просійте борошно, додайте воду, сіль, олію і вимішайте круте тісто. Накрийте його і залиште приблизно на годину, тим часом можна приготувати начинку. А потім можна приступати до оброблення тіста і ліплення вареників.

Таке тісто виходить еластичним, його можна тонко розкачувати, а в окропі воно не розварюється.

Рецепт пісних вареників з картоплею та капустою:

1. Дрібно поріжте цибулю, натріть на крупну тертку моркву та підсмажте на олії. Нашинкуйте капусту. Додайте її на сковороду до моркви і тушкуйте на повільному вогні 20 хвилин, періодично помішуючи. Під кінець покладіть лавровий лист і посоліть.

2. Картоплю почистіть і відваріть у підсоленій воді. Зробіть пюре.

3. Змішайте капустку з картоплею та остудіть.

4. З цією начинкою можна ліпити невеликі вареники, розкатавши перед цим тісто. Варити 5-7 хвилин.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *