Борщова заправка на зиму. Найкращий рецепт! – Затишок


Борщову заправку додають під час приготування першої страви та подають як самостійну закуску. У різних варіантах використовують певний набір овочів, але обов’язково включають цибулю, моркву, буряк і томат. Скористайтеся класичним рецептом і закрийте на зиму заправку, яка зробить борщ яскравим, наваристим і ароматним.

Інгредієнти:

Буряк 600 г

Цукор 1 ст. л.

Помідор 600 г

Солодкий перець 350 г

Морква 350 г

Олія 250 мл

Ріпчаста цибуля 350 г

Сіль 1 ст. л.

9% столовий оцет 50 мл

Приготування:

1. Підготуйте овочі. Цибулю очистіть від лушпиння та наріжте кубиками. У солодкого перцю видаліть плодоніжки і насіння, розріжте невеликими квадратами. Помідори промийте у воді, наріжте часточками. Моркву та буряк очистіть від шкірки, промийте холодною водою.

2. Подрібніть помідори, моркву і буряк. Пропустіть нарізані помідори через м’ясорубку або подрібніть блендером. Натріть моркву на крупній тертці або кухонному комбайні. Такими ж фракціями в окрему ємність натріть буряк, щоб його сік не зафарбував інші інгредієнти, влийте половину оцту, перемішайте. Кислота збереже насичений колір буряка під час термообробки.

3. Пасеруйте цибулю, моркву, солодкий перець. Налийте в пательню з товстим дном 1/3 рослинної олії, поставте на вогонь. У розігріту олію додайте цибулю і пасеруйте її до прозорості 5-7 хвилин. Викладіть моркву, додайте ще 1/3 олії. Перемішайте інгредієнти лопаткою і тушкуйте 2 хвилини. Засипте в сковорідку кубики солодкого перцю, залийте олію, що залишилася, змішайте і пасеруйте до м’якості 2-3 хвилини.

4. Тушкуйте овочі в каструлі. Викладіть овочеву суміш у глибоку каструлю з товстим дном і доведіть до кипіння. Викладіть до овочів буряк. Залийте томатне пюре і перемішайте всі інгредієнти. Посоліть, засипте цукор і ще раз перемішайте. Тушкуйте суміш на повільному вогні з прочиненою кришкою 30 хвилин. Періодично мішайте суміш, щоб усі овочі тушкувалися рівномірно. Наприкінці варіння залийте ще 25 мл оцту, перемішайте і вимкніть вогонь.

5. Підготуйте посуд. Виберіть для борщової заготівлі невеликий скляний посуд із розрахунку на 1-2 каструлі борщу. Підійдуть банки зі звичайними кришками або кришками твіст-офф. Вимийте тару теплою водою з содою і проведіть суху стерилізацію в гарячій духовці (120 °С) 15 хвилин. Кришки прокип’ятіть у воді 5 хвилин.

6. Законсервуйте борщову заправку. Розфасуйте готову овочеву суміш у гарячому вигляді в сухі стерильні банки. Закатайте банки кришками і переверніть догори дном до повного охолодження. Зберігайте борщову заготовку за кімнатної температури.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

رهيثخ سثء gratisfucktube.com افلام سكس بنات جميله
castrato hentai hentainaked.com kuro no innyuu
domin-8 me! hentaiquality.com cock hentai
mallu reshma hot scenes erobomb.net hot vieos
lucy pinder nude videos pornstarsporn.info horny indian babes
tamil girl fuking megeno.mobi palmtube
www.xvodeos publicporntrends.com sexy vedeo in
local girl sex bestsexporno.com saira banu actress
sarasalu.com pimpmovs.info xnxxx hd video
indian prontube com cowporntube.net xnxx tamil hot
perfect girals chupatube.net sexychudai
lndian sax video free-indian-porn.com videoxxxxxxxxxx
new beeg tubepatrol.sex yes please porn
نيك اغتصاب مصري pornozonk.com سكس صافينار
bangla gud mara mari rajwap.biz southindian masala