Здавалося б, все просто — хочете зробити засолювання риби, використовуйте сіль! Адже все логічно. Але ні, деякі рекомендують додавати ще й цукор. Постає питання, навіщо, інформує .
Виявляється, цей простий і не одразу всім зрозумілий лайфхак робить посол риби просто чудовим. Річ у тім що:
- якщо ви додаватимете по 30 г цукру на 1 кг рибки, то м’ясо вийде шалено соковитим.
- ще цукор не дасть вам пересолити страву, якщо раптом захопитеся і насиплете більше солі, ніж потрібно. Цукор все гармонізує.
- М’ясо залишиться дуже ніжним та еластичним, якщо додати цукор. Без нього філе та тушка стануть жорсткими.
- Смак риби розкривається набагато краще, якщо до неї додати цукор при засолювані. При цьому солодкого присмаку у м’ясі не буде.
Як правильно засолювати рибу з цукром
- Спочатку покладіть рибку в глибоку ємність.
- Приготуйте сам розсіл: співвідношення води та солі 3 до 1.
- Дочекайтеся, коли сіль повністю розчиниться у воді та додайте цукор. Сюди можна додати й спеції, наприклад, коріандр, лавровий лист або перець.
- Залийте отриманим розсолом рибку і залиште на 10 днів у холодильнику.
До речі, такий розсіл можна робити не лише для рибки, але ще й для грибів чи навіть капусти!