5 рецептів смачних маринованих помідорів на зиму – Затишок


Кожен сезон врожаю приносить із собою чудову можливість зберегти шматочки літа на зиму. Мариновані помідори – це не тільки смачний і ароматний додаток до будь-якої страви, але й чудовий спосіб поповнити запас вітамінів та зберегти щедрість природи.

У цій статті ми поділимося п’ятьма перевіреними рецептами маринованих помідорів, які не лише прикрасять ваш стіл, але й принесуть справжнє задоволення. Від класичних варіацій до унікальних комбінацій спецій і добавок – кожен з цих рецептів подарує вам новий смаковий досвід і насолоду від домашніх закруток. Готові зробити ваші зимові обіди ще смачнішими? Тоді поїхали!

4 корисні поради:

1. Інгредієнти в кожному рецепті розраховані на банку об’ємом 3 л. Кількість помідорів може змінюватися залежно від їхніх розмірів. Головне – щільно утрамбувати овочі та залити рідиною до самого краю банки.

2. Перед приготуванням усі овочі та зелень треба гарненько помити, а банки і кришки – простерилізувати.

3. Щоб помідори не лопалися під час консервації, заздалегідь зробіть зубочисткою кілька проколів біля попок овочів.

4. Після закачування необхідно перевернути банки, накрити чимось щільним і теплим і остудити.

Мариновані помідори із зеленню

Інгредієнти:

6 гілочок петрушки;

8 парасольок кропу;

3 зубчики часнику;

3 сушених лаврових листки;

3 бутони сушеної гвоздики;

9 горошин запашного перцю;

1½-2 кг помідорів;

приблизно 1¹⁄₂ л води;

2½ столової ложки солі;

100 г цукру;

1½ столової ложки оцту 9%.

Приготування:

На дно банки викладіть половину петрушки, кропу і нарізаного пластинками часнику. Додайте лавровий лист, гвоздику і перець.

Утрамбуйте помідори і покладіть зверху петрушку, кріп і часник, що залишилися. Влийте в банку окріп, накрийте кришкою і залиште на 15 хвилин.

Злийте рідину з банки в каструлю. Додайте сіль, цукор та оцет і перемішайте. Доведіть до кипіння і варіть ще хвилину. Заповніть банку маринадом і закатайте.

Солодкі мариновані помідори

Маринад для цих помідорів виходить ароматним завдяки травам і приправам. Однак у банки зелень не закладається. Помідори будуть солодкими та дуже смачними.

Інгредієнти:

1½-2 кг помідорів;

близько 1¹⁄₂ л води;

1½ столової ложки солі;

200 г цукру;

3 сушених лаврових листки;

1 лист хрону;

1 парасолька кропу;

15 горошин чорного перцю;

100 мл оцту 9%.

Приготування:

Викладіть помідори в банку і залийте окропом. Накрийте кришками і залиште на 15-20 хвилин.

Злийте воду в каструлю і доведіть до кипіння. Додайте сіль, цукор, лавровий лист, лист хрону, кріп і перець. Перемішайте і кип’ятіть близько 7 хвилин.

Приберіть із розсолу всю зелень, додайте в каструлю оцет і перемішайте. Залийте помідори гарячим маринадом і закатайте банку.

Мариновані помідори з цибулею

Замариновані таким чином помідори будуть солодкуватими і дуже ароматними, а цибуля – хрусткою і смачною.

Інгредієнти:

3-4 цибулини;

10 бутонів сушеної гвоздики;

1½-2 кг помідорів;

близько 1¹⁄₂ л води;

2 столові ложки солі;

5 столових ложок цукру;

1 столова ложка оцтової есенції 70%.

Приготування:

Наріжте цибулю не надто тонкими кільцями. Викладіть у банку гвоздику і частину цибулі. Потім чергуйте помідори та кільця цибулі.

Заповніть банку окропом, накрийте кришкою і залиште на 20 хвилин. Злийте настояну воду в каструлю, додайте сіль і цукор, перемішайте і доведіть до кипіння.

Додайте в банку оцет. Залийте помідори киплячою рідиною і закатайте банку.

Мариновані помідори з перцем і морквою

Помідори виходять неймовірно смачними та ароматними. Секрет – у маринаді. Для його приготування використовуються перекручені на м’ясорубці овочі та зелень.

Інгредієнти:

2 листки хрону;

1½-2 кг помідорів;

близько 3 л води;

1 морква;

1 болгарський перець;

½ гострого перцю;

6-8 зубчиків часнику;

кілька гілочок кропу;

кілька гілочок петрушки;

2½ столової ложки солі;

3½ столової ложки цукру;

10-15 горошин суміші перців;

100 мл оцту 6%.

Приготування:

У банку киньте листя хрону і викладіть усі помідори. Залийте киплячою водою і залиште на 25 хвилин, прикривши кришкою.

Пропустіть через м’ясорубку моркву, очищені від насіння перці, часник, кріп і петрушку. Влийте в каструлю 1 л чистої води, додайте перекручену овочеву масу, сіль і цукор та перемішайте. Доведіть до кипіння і варіть ще 5 хвилин.

Злийте з помідорів воду. Додайте в банку перець горошком, оцет і киплячу овочеву масу. За необхідності долийте окріп до країв. Закатайте банку.

Мариновані помідори з виноградом

Завдяки винограду овочі набувають незвичайного смаку, а самі ягоди за смаком стають схожими на помідори.

Інгредієнти:

6-8 зубчиків часнику;

1 болгарський перець;

3 парасольки кропу;

1¹⁄₂-2 кг помідорів;

450 г білого винограду;

близько 1¹⁄₂ л води;

3 столові ложки солі;

5 столових ложок цукру;

2½ столові ложки яблучного оцту;

2-3 столові ложки соєвого соусу – опціонально.

Приготування:

На дно банки викладіть крупно нарізаний часник, невеликі смужки перцю і кріп. Утрамбуйте помідори, чергуючи їх із виноградом.

Заповніть банку окропом, накрийте кришкою і залиште на 15-20 хвилин. Перелийте настояну воду в каструлю, додайте сіль і цукор і доведіть до кипіння.

Додайте в банку оцет, соєвий соус і гарячий розсіл і закрийте кришкою.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

رهيثخ سثء gratisfucktube.com افلام سكس بنات جميله
castrato hentai hentainaked.com kuro no innyuu
domin-8 me! hentaiquality.com cock hentai
mallu reshma hot scenes erobomb.net hot vieos
lucy pinder nude videos pornstarsporn.info horny indian babes
tamil girl fuking megeno.mobi palmtube
www.xvodeos publicporntrends.com sexy vedeo in
local girl sex bestsexporno.com saira banu actress
sarasalu.com pimpmovs.info xnxxx hd video
indian prontube com cowporntube.net xnxx tamil hot
perfect girals chupatube.net sexychudai
lndian sax video free-indian-porn.com videoxxxxxxxxxx
new beeg tubepatrol.sex yes please porn
نيك اغتصاب مصري pornozonk.com سكس صافينار
bangla gud mara mari rajwap.biz southindian masala