Влітку багато людей люблять готувати на грилі м’ясо та овочі. Експерти розкрили простий трюк, який запобігає прилипанню продуктів до решітки, інформує .
Перш ніж покласти м’ясо, сосиски або овочі на гриль, просто натріть решітку половинкою цибулини. Після цього ви зможете легко покласти будь-який продукт на гриль — нічого не прилипне. Половина сирої картоплі або шматочок бекону мають той самий ефект.
Є ще одна хитрість — і вона не потребує жодних інструментів. М’ясо прилипає здебільшого через білки, що містяться в ньому, проте за деякий час вони розсмоктуються самі по собі. Тобто, якщо ви смажитимете м’ясо на одному боці впродовж тривалішого періоду часу і тільки потім перевернете його, воно більше не прилипатиме до решітки. Але в цьому разі потрібно стежити, щоб страва не підгоріла — у цьому разі решітку рекомендується повісити на рівень вище або зменшити жар вогню.