Цей салат розпродається в ресторанах швидше за класичний Цезарь! Неймовірно смачний, ароматний, яскравий, при цьому зовсім без м’яса. Салат зі смаженими баклажанами і соусом чилі вже підкорив мільйон сердець і приніс багатьом ресторанам цілий стан. А готується так просто — оцініть самі!
Інгредієнти:
- Помідори;
- Баклажани;
- Цибуля фіолетова;
- Сир фета;
- Кінза;
- Крохмаль кукурудзяний;
- Олія рослинна для смаження;
- Кунжут та кеш’ю для подачі;
- Устричний соус (можна замінити на соєвий) та кисло-солодкий чилі для заправки (гострий чилі соус — за бажанням).
Підготовка інгредієнтів:
Очистить баклажан від шкірки. У миску поруч насипте трохи кукурудзяного крохмалю. Наріжте баклажан великими шматочками, замочіть їх у воді і залиште, поки готуєте інші інгредієнти, інформує Ukr.Media.
Наріжте фіолетовий лук тонкими півкільцями, помідори — на чверті. У пучка кінзи відокремте лише листочки, гілки заберіть. Вологі баклажани обваляйте у кукурудзяному крохмалі. Обсмажте у фритюрі або на сковороді до готовності. Відкиньте на паперовий рушник, присоліть.
У мисці змішайте устричний соус і кисло-солодкий чилі приблизно 1:1. За бажанням можна додати трохи гострого соусу. Все готово, салат можна збирати!
Складання салату:
У тарілку покладіть помідори, половину цибулі та частину баклажанів. Приправте соусом. Зверху викладіть нарізаний сир фета, ще цибулю, баклажани та кінзу. Приправте соусом, прикрасьте кунжутом і дрібно нарізаними горішками кеш’ю.
Неймовірно смачний, дуже ароматний і незвичайний салат з баклажанів готовий! У ньому зовсім немає м’яса, але поєднання продуктів настільки вдале, що подобається всім. Обов’язково приготуйте, тим більше, що це так просто!