Кожен день ми купуємо в магазинах фрукти, овочі, молочку, м’ясо та іншу їжу. Досвідчені господині обов’язково оцінюють стан упаковки, дивляться термін придатності і затарюються тільки в перевірених супермаркетах. Однак цього буває недостатньо для того, щоб обчислити неякісний товар. Ми розповімо про лайфхаки, що дозволяють вивести виробників на чисту воду, інформує .
Кисломолочний сир
Визначити якісний сир досить просто. Іноді для збільшення маси продукту виробники додають туди крохмаль. Зрештою ми купуємо зовсім не натуральний сир, а сирну масу. Щоб дізнатися напевно, який продукт ви тільки що придбали, потрібно додати на його маленький шматочок пару крапель йоду. Якщо перед вами сирна маса, то вона моментально посиніє, оскільки в її складі є крохмаль.
Молоко
Щоб цей продукт зберігався довше, звичайне молоко замінюють нормалізованим, видаляючи або додаючи в нього жири. Дізнатися “справжній” продукт просто: додаємо в невелику кількість молока спирт (1 до 2). У звичайному молоці грудки утворюються вже через кілька секунд, в нормалізованому — значно пізніше.
Вершкове масло
Звичайний продукт виробляється з молока і вершків. Іноді туди додають пальмову олію або сухі добавки. В результаті на прилавку продається простий маргарин. З’ясувати правду легко: потрібно залити окропом шматочок масла — якщо воно без добавок, то субстанція швидко розчиниться, якщо з добавками — то масло буде плавати на поверхні у вигляді шматочків.
Рис
Неймовірно, але факт. Навіть у випадку з рисом можна зіткнутися з підробкою. Його часто замінюють продуктом, виготовленим з картоплі і синтетичної смоли. Виглядає все дуже натурально. Щоб дізнатися це напевно, досить підпалити невелику кількість рису. Якщо він синтетичний, то відразу можна буде відчути запах пластмаси і побачити темний дим, що виходить від продукту.
Ікра
Цей продукт підробляють досить часто. Штучну ікру виробляють з морських водоростей. За смаковими якостями і зовнішнім виглядом вона може нагадувати натуральну, завдяки правильним добавкам. Перевірити її на “міцність” легко: потрібно опустити ікринки в окріп. Якщо перед тобою натуральна ікра, то вона згорнеться, утворюючи білий шлейф, якщо підробка — то, швидше за все, вона повністю розчиниться в гарячій рідині.