Просто опустіть хліб в окріп перед випічкою — лайфхак для хрусткого багета


Що може бути смачніше, ніж свіжоспечений хліб?! Приготувати вдома хрусткий багет не складе особливих труднощів, якщо використовувати один цікавий лайфхак. Просто опустивши хліб перед випічкою в воду буквально на 30 секунд, вам вдасться домогтися приголомшливого результату. Перед таким хлібом просто неможливо встояти!

Інгредієнти:

  • 400 мл теплого молока;
  • 1 ч л солі;
  • 2 ч л цукру;
  • 8 гр сухих дріжджів;
  • 40 мл оливкової олії;
  • 600 гр пшеничного борошна;
  • оливкова олія для змазування ємності.

Приготування:

У тепле молоко додайте сіль, цукор, сухі дріжджі і оливкову олію і добре перемішайте. Додайте борошно і замісіть щільне пружне тісто, яке не прилипає до рук, інформує Ukr.Media.

Помістіть тісто в змащену оливковою олією ємність, накрийте харчовою плівкою і залиште на 1 годину в теплому місці. За цей час тісто збільшиться в розмірі в кілька разів.

Розділіть тісто на 10 рівних частин. З кожної частини сформуйте кульку, накрийте рушником і залиште на столі на 10 хвилин.

З кожної кульки сформуйте міні-багет: розкачайте кульку в пласт та заверніть тісто ніби в рулет. Залиште заготовки на столі під рушником ще на 20 хвилин.

Опустіть кожен багет в каструлю з киплячою водою на 30-40 секунд.

Гострим ножем зробіть на багеті надрізи, після чого змастіть кожен молоком.

Випікайте хліб в попередньо розігрітій до 180 градусів духовій шафі 40-45 хвилин.

Найскладніше в цьому рецепті — утриматися і не з’їсти всі гарячі багети самому!



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *