Ці помилки прі приготуванні їжі роблять майже 90% людей щодня


Важливо знати правильний порядок дій при приготуванні їжі. Ви поліпшите якість страв і не зіпсуєте смак, якщо зможете уникнути цих поширених помилок, інформує .

Часто ми ставимо собі питання “що смачненького приготувати?”. Але навіть найкращі рецепти страв не вбережуть від провалу, якщо неправильно підготуватися. Під час готування господині часто забувають, як діяти, і роблять ці типові кулінарні помилки.

Невірно промивають рис

Бувалі кулінари, відповідаючи на питання, як промивати рис, запевняють, що зерна потрібно обполіскувати дуже ретельно і кілька разів. І обов’язково в воду слід додавати сіль.

Не солять каву

Так-так, ви все вірно прочитали. Ще одне важливе упущення. Про цукор і підсолоджувачі все чомусь не забувають. Корисний лайфхак, якщо ваша кава виявилася занадто гіркою, — трохи підсолити її. Сіль зробить смак кави м’якше і цікавіше.

Перестали запікати буряк

Багато хто любить використовувати буряк в готуванні і найчастіше варений. Але всі забули, що час можна заощадити, — саме для цього придумали мікрохвильову піч. Трохи надрізаний коренеплід загорніть в пергаментний папір і запікайте в мікрохвильовці близько п’яти хвилин — замість каструлі довжиною в 50 хвилин!

Вчасно не виймають лавровий лист

Багато, кому в тарілці попадався лавровий листочок, вважаючи, що це ознака удачі. Насправді приправа, перебуваючи довгий час в страві, може змінити або зіпсувати смак. Тому краще лавровий лист вчасно прибирати.

Забувають вимочувати картоплю

Знову ж таки, через швидкий темп нашого життя ми намагаємося економити дорогоцінні хвилини на всьому. Через це при готуванні картоплі більшість господинь перестали його вимочувати у воді. А даремно, адже таким чином осяде зайвий крохмаль.

Не кладуть дерев’яну ложку на каструлю

Напевно, про такий спосіб боротьби з “втечею” рідини знають далеко не всі. Але щоб, наприклад, молоко не “тікало” або вам не доводилося постійно відкривати і закривати каструлю кришкою, можна просто покласти поперек дерев’яну ложку.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *