Тарталетки з начинками – це безпрограшний варіант для новорічного столу. Готувати їх нескладно, їсти зручно, а виглядає така закуска – як прикраса будь-якого застілля.
Тарталетки оцінять і дорослі, і діти – залежно від того, чим наповнені їстівні мініатюрні кошички. Покласти в них можна як солодку начинку, так і салат, жюльєн, червону рибу, курку з ананасом, фрукти та багато іншого. Замість тарталеток завжди можна використовувати красиво нарізані шматочки чорного хліба, лаваша, чипси, хлібці.
Ми зібрали три смачних рецепти тарталеток, які просто і швидко приготувати, а інгредієнти можна купити в будь-якому магазині.
Тарталетки з домашнім сиром і червоною рибою
Інгредієнти:
готові тарталетки – 12 шт;
червона риба (слабосолона, філе) – 200 г;
домашній сир -200 г;
зелень – за смаком.
Як приготувати:
Візьміть готові тарталетки.
Наріжте більшу частину червоної риби дрібними кубиками.
Зелень ретельно вимийте під проточною прохолодною водою, потім обсушіть паперовим рушником і дрібно наріжте.
Сирний сир перекладіть у миску, додайте подрібнений кріп і нарізану рибу. Ретельно перемішайте.
Якщо отримана маса занадто густа, можна розбавити невеликою кількістю жирних вершків, щоб із начинкою було легше працювати.
Заповніть тарталетки начинкою за допомогою кондитерського мішка або звичайної ложки (але з мішка вийде гарніше).
Рибу, що залишилася, наріжте на довгі тонкі смужки.
Згорніть кожну смужку спіраллю, немов бутон, і встановіть у центр кожної тарталетки.
Прикрасьте листочком петрушки або гілочкою кропу кожен кошичок.
Тарталетки з пастою зі крабових паличок
Інгредієнти:
крабові палички – 7 шт;
яйце – 1 шт;
плавлений сир – 50 г;
готові тарталетки – 12 шт;
майонез – за смаком;
кукурудза консервована – для прикраси.
Як приготувати:
У чашу блендера покладіть нарізані довільно крабові палички, варене яйце і плавлений сир.Подрібніть інгредієнти до однорідної маси. Якщо маса вийшла занадто густою, додайте трохи майонезу і знову перемішайте.
У кондитерський мішок перекладіть приготовану пасту і заповніть отриманою начинкою тарталетки.
Прикрасьте закуску листочками петрушки та зернами консервованої кукурудзи.
Тарталетки з лаваша з яйцем і шпротами
Якщо набридли пісочні магазинні тарталетки, можна використовувати лаваш як основу. Цей рецепт теж простий, але передбачає, що у вас в наявності є формочки для кексів. Вони знадобляться для надання потрібної форми шматочкам лаваша.
Інгредієнти:
лаваш – 100 г;
яйця – 2 шт;
шпроти – 6 шт;
огірок консервований – 1 шт;
майонез – 2 ст. ложки;
сіль – за смаком;
перець чорний мелений – за смаком;
листя салату (за бажанням) – 2 шт.
Як приготувати:
Лаваш розріжте на квадрати зі стороною приблизно 10 см (знадобиться 12 квадратиків).
Кожен шматочок лаваша злегка змастіть водою, але щоб лаваш не розмок.
У кожну комірку формочки для кексів хрест-навхрест викладіть по два квадратики лаваша, імітуючи кошик.
Поверх заготовок розмістіть по одній порожній силіконовій формочці. Це допоможе при запіканні лавашу прийняти форму тарталетки.
Форму відправте в розігріту до 180℃ духовку на 8-10 хв.
Дістаньте тарталетки, зніміть силіконові формочки, залиште остуджуватися, а поки займіться начинкою.
Яйця зваріть круто, очистіть від шкаралупи і натріть на дрібній тертці.
Змішайте яйця з майонезом, сіллю і перцем.
Огірок наріжте кружечками.
У підготовлені тарталетки викладіть яєчну масу, за бажання доповніть начинку невеликими шматочками салатного листя.
Помістіть у кожну тарталетку по шпроті та кружечку огірка, злегка втопивши в яєчній масі.
Прикрасьте закуску зеленню.
Смачного!