Швидкі салати на святковий стіл. Оригінальний смак, а приготування – “нарізати та змішати”


Салати, які швидко готуються, стали незамінною частиною сучасного ритму життя. Вони не лише економлять час, але й забезпечують організм корисними вітамінами та мінералами. Звичайно, не кожен має можливість довго стояти біля плити, тому рецепти простих і швидких у приготуванні салатів завжди користуються популярністю. Незалежно від того, чи це легка вечеря після робочого дня, чи швидкий обід під час перерви, чи гості на порозі, наші 7 рецептів швидких салатів завжди будуть доречними.

1. Салат “Капрезе”

Інгредієнти:

Помідори великі – 2 шт.

Сир моцарела – 200 г

Базилік свіжий (зелений) – 1 пучок

Олія оливкова – 2 ст. л.

Орегано (сушена) – за смаком

Перець чорний свіжомелений – за смаком

Сіль – за смаком

Приготування:

Помідор вимити й нарізати кружечками завтовшки 4-5 мм.

Сир нарізати кружечками завтовшки 4-5 мм.

Базилік вимити та розділити на окремі листочки.

Викласти підготовлені продукти на тарілку, чергуючи помідори, сир і базилік.

Салат “Капрезе” скропити оливковою олією.

Поперчити свіжомеленим чорним перцем, посипати орегано, посолити за смаком.

Поради:

базилік краще брати зелений, а не червоний, у нього смак більш свіжий і насичений;

сир моцарелла можна замінити бюджетним варіантом – коров’ячою бринзою.

2. Салат з пекінською капустою та арахісом

Інгредієнти:

Капуста пекінська – 1/2 шт. (300 г)

Арахіс – 60 г

Олія оливкова – 1 ст. л.

Кріп

Сіль

Приготування:

Пекінську капусту вимиваємо під проточною водою, очистивши від верхнього листя. Беремо приблизно 1/2 частину качана. Ріжемо смужками або розриваємо руками на довільні шматочки.

Зелень кропу вимиваємо, нарізаємо дрібно.

Відправляємо нарізаний кріп до капусти, перемішуємо. Додаємо в такий салатик сіль (за смаком), поливаємо оливковою олією.

Підсмажуємо очищений арахіс на сковороді до рум’яного кольору. Це займе близько 2-3 хв.

Висипаємо підсмажений арахіс зверху салату, перемішуємо.

Поради:

Салат із “пекінки” має гарніший вигляд у білій або прозорій салатниці.

Замість арахісу в салат можна покласти почищені кедрові горішки. З ними теж смачний салатик виходить.

3. Салат з абрикосами, помідорами, сиром та горіхами

Інгредієнти:

Помідори чері – 100 г

Абрикоси – 100 г

Волоські горіхи – 20 г

Оцет бальзамічний – 10 мл

Гірчиця – 5 г

Олія оливкова – 10 мл

Сир пармезан – 20 г

Салатне листя – 100 г

Сіль – за смаком

Перець чорний мелений – за смаком

Приготування:

Підготуйте необхідні інгредієнти. Помідори чері використовуйте будь-якого сорту та кольору. Можна взяти звичайні помідори, просто розрізати їх на 4-6 часточок.

Використовуйте будь-яке салатне листя. У мене мангольд.

Листя салату залийте холодною водою на 10-15 хвилин. Викладіть на друшляк і добре промийте під проточною холодною водою. Обсушіть паперовим рушником від зайвої вологи.

Викладіть листя салату на велику тарілку.

Помідори чері вимийте та обсушіть. Розріжте навпіл. Викладіть у хаотичному порядку на зелень.

Вимийте та обсушіть абрикоси. Видаліть кісточки. Розріжте абрикоси на чотири частини. Викладіть на зелене листя.

Для заправки змішайте гірчицю, бальзамічний оцет і олію.

Найзручніше готувати заправку в маленькій баночці з кришкою, щоб її добре збовтати до отримання однорідної заправки.

Полийте салат приготовленою заправкою.

Додайте рубані волоські горіхи.

Одразу подавайте до столу.

4. Салат “Герцогиня” з сиром дорблю, ківі та горіхами

Інгредієнти:

Сир дорблю – 100 г

Ківі – 2 шт.

Горіхи волоські – 50 г

Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.

Петрушка свіжа – 1 пучок

Листя салату – 1 пучок

Оцет яблучний – 5 ст. ложок

Цукор – 1 ст. ложка

Сіль – 1 ч. ложка

Олія рослинна – 3 ст. ложки

Гірчиця в зернах – 1 ч. ложка

Приготування:

Подрібнюємо цибулю та маринуємо її. Для маринаду змішуємо оцет, сіль і цукор.

Подрібнюємо петрушку.

Нарізаємо ківі.

Подрібнюємо сир.

Листя салату рвемо руками, кладемо на дно тарілки. Поверх салату викладаємо петрушку.

Зверху викладаємо ківі.

Розкладаємо сир.

Кладемо мариновану цибулю та посипаємо горіхами.

Готуємо заправку: змішуємо гірчицю в зернах, рослинну олію і пару ложок маринаду для цибулі.

Поливаємо заправкою салат із ківі, сиром дорблю та горіхами. Салат не перемішуємо.

5. Салат “Дольче” з грушею, селерою та сиром

Інгредієнти:

Груші (невеликі) – 2 шт.

Корінь селери – 80 г

Сир фета – 100 г

Сир твердий – 50 г

Салат латук – 1 пучок

Родзинки світлий – 1 ст. ложка

Насіння кунжуту – 0,25 ст. ложки

Насіння льону – 0,25 ст. ложки

Насіння соняшнику – 0,25 ст. ложки

Насіння гарбуза – 0,25 ст. ложки

Для заправки:

Олія оливкова – 4 ст. ложки

Гірчиця зерниста – 2 ч. ложки

Мед – 2 ч. ложки

Сік лимона – 2 ч. ложки

Приготування:

Салатне листя вимити, обсушити, порвати руками в тарілку.

Корінь селери очистити.

Натерти селеру на крупній тертці поверх листя салату.

Родзинки промити гарячою водою, обсушити.

Додати родзинки в салат.

Груші вимити та нарізати тонко за допомогою овочечистки.

Викласти на салат із селерою та родзинками нарізані груші.

Сир фета нарізати кубиками.

Викласти на грушу шматочки фети.

Твердий (або напівтвердий) сир нарізати тонкими слайсами.

Викласти твердий сир поверх усіх інгредієнтів салату.

Посипати салат із сиром насінням кунжуту, льону, соняшнику та гарбуза.

Для заправки салату з’єднати оливкову олію, гірчицю та мед. Видавити лимонний сік і перемішати.

Полити салат із селерою, сиром і грушею приготовленою заправкою.

6. Салат із тунцем, виноградом і волоськими горіхами

Інгредієнти:

Тунець консервований у власному соку – 370 г

Виноград – 150 г

Горіхи волоські – 100 г

Йогурт натуральний без добавок – 150 г

Сіль – за смаком

Перець чорний мелений – за смаком

Приготування:

Відкрийте банку з консервованим тунцем. Акуратно перемістіть тунця на друшляк. Залиште на 15-20 хвилин, щоб стекла вся рідина.

Розігрійте суху сковороду. Волоські горіхи викладіть на розігріту сковороду. Обсмажте на помірному вогні, помішуючи лопаткою, до хрусткого стану. Я обсмажувала 4 хвилини.

Підсушені горіхи остудіть і наріжте середніми шматочками.

Вимийте виноград. Відокремте виноградинки, викладіть на серветку і залиште, щоб вони обсохли (або промокніть їх паперовим рушником).

Розріжте кожну ягоду на дві половинки. Якщо є кісточки, видаліть їх кінчиком ножа.

У салатник викладіть шматочки консервованого тунця, подрібнені волоські горіхи та нарізаний виноград.

За смаком підсоліть і приправте салат меленим чорним перцем. Якщо є можливість, використовуйте свіжомелений перець – він має сильніший аромат. Заправте салат йогуртом. Перемішайте і подавайте до столу.

Поради:

Я використовувала консервованого тунця у власному соку. Можна використовувати тунця в олії.

Виноград найкраще використовувати без кісточок.

7. Салат із креветками, авокадо, шпинатом і апельсинами

Інгредієнти:

Креветки варені, чищені – 450 г

Апельсини – 2 шт.

Авокадо – 1 шт.

Шпинат молодий – 150 г

Цибуля червона (рубана) – 0,5 склянки

Олія оливкова – 0,25 склянки

Оцет червоний винний – 1,5 ст. л.

Сіль – за смаком

Перець чорний мелений – за смаком

Фісташки смажені, солоні – 0,25 склянки

Приготування:

З апельсинів зняти цедру.

Приготувати заправку для салату з креветками. У невеликій мисці змішати оливкову олію з оцтом. Додати цибулю, 1 столову ложку цедри, сіль і перець за смаком, добре перемішати.

Апельсини почистити, зняти плівки, а м’якоть порізати маленькими шматочками. Скласти у велику миску.

Авокадо також почистити і порізати шматочками розміром 2 см.

Викласти авокадо в миску з апельсином, додати шпинатне листя та креветки.

Додати в цю суміш цибульну заправку, добре перемішати. Посолити та поперчити салат за смаком. Перемішати і подавати салат із креветками, посипавши фісташками.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *