Для холодних закусок підійдуть будь-які основи, а для гарячих – тільки пісочні. Наповнювати тарталетки краще безпосередньо перед подачею, щоб вони не розмокли. А ось начинку за бажання легко зробити заздалегідь.
1. Тарталетки з ікрою та сирним сиром
Інгредієнти:
150 г сирного сиру;
1 зубчик часнику або кілька гілочок кропу;
15-18 невеликих тарталеток;
100-150 г червоної ікри;
кілька гілочок кропу для прикраси – опціонально.
Приготування:
Змішайте сир із подрібненим часником або кропом. Розподіліть начинку по тарталетках, а зверху розкладіть червону ікру і, якщо хочете, гілочки кропу.
2. Тарталетки з куркою, грибами, яйцем і цибулею
Інгредієнти:
500 г курячого філе;
3 яйця;
300 г печериць;
1 цибулина;
2 столові ложки рослинної олії;
сіль – за смаком;
мелений чорний перець – за смаком;
3 столові ложки майонезу;
15-20 середніх тарталеток;
петрушка та маслини – опціонально.
Приготування:
Відваріть курку та яйця, остудіть. Яйця очистіть від шкаралупи. Наріжте гриби та цибулю дрібними шматочками.
Обсмажуйте печериці на розігрітій пательні, поки не випарується рідина. Додайте цибулю, олію, сіль і перець і готуйте ще кілька хвилин до рум’яності.
Наріжте курку та яйця невеликими кубиками. Додайте до них остиглі гриби з цибулею. Заправте майонезом і розкладіть по тарталетках. За бажання прикрасьте петрушкою та маслинами.
3. Тарталетки з сирним сиром, авокадо і червоною рибою
Інгредієнти:
¹⁄₂ лимона;
¹⁄₂ авокадо;
100 г сирного сиру;
6-8 середніх тарталеток;
100 г солоної червоної риби;
трохи меленого чорного перцю;
кілька гілочок петрушки;
¼ огірка.
Приготування:
Видавіть сік із лимона. М’якоть авокадо розімніть виделкою разом із цитрусовим соком. Змішайте з сирним сиром.
Заповніть цією сумішшю тарталетки. Рибу наріжте тонкими пластинками, скрутіть “трояндочками” і викладіть їх на крем. Посипте перцем, прикрасьте петрушкою і – за бажання – шматочками огірка.
4. Тарталетки з куркою, ананасом і помідорами
Інгредієнти:
300 г курячого філе;
2 помідори;
300 г консервованого ананаса;
2 зубчики часнику;
1 столова ложка майонезу;
сіль – за смаком, опціонально;
18-20 середніх тарталеток;
кілька гілочок петрушки.
Приготування:
Відваріть філе до готовності. Очистіть помідори від насіння та рідини. Наріжте м’якоть томатів, курку й ананас невеликими шматочками.
З’єднайте підготовлені інгредієнти. Додайте подрібнений часник і майонез і ретельно перемішайте. За необхідності підсоліть. Розкладіть масу по тарталетках і прикрасьте петрушкою.
5. Тарталетки з вершковим сиром і червоною рибою
Інгредієнти:
100 г солоної червоної риби;
180 г вершкового сиру;
кілька гілочок кропу;
сіль – за смаком;
8-10 середніх тарталеток.
Приготування:
Половину риби наріжте дрібними шматочками. Змішайте їх із вершковим сиром. Додайте частину дрібно нарізаного кропу та сіль і перемішайте.
Викладіть масу в кондитерський мішок. Можна використовувати звичайний целофановий пакет, відрізавши в нього кінчик. Видавіть начинку в тарталетки.
Решту риби наріжте тонкими пластинками. Згорніть кожну з них “трояндочкою” і помістіть зверху на сирну масу. Прикрасьте закуску гілочками кропу, що залишилися.
6. Тарталетки з копченою куркою, сиром і корейською морквою
Інгредієнти:
200 г копченої курячої грудки;
100 г твердого сиру;
100 г моркви по-корейськи;
2-3 столові ложки майонезу;
6-8 середніх тарталеток;
кілька гілочок кропу.
Приготування:
Грудку наріжте дрібними кубиками. Сир натріть на дрібній тертці. Додайте до них моркву та майонез і перемішайте. Розкладіть салат по тарталетках і посипте рубаним кропом.
7. Тарталетки з фетою, помідором і огірком
Інгредієнти:
70 г сиру фета;
кілька гілочок кропу;
1 зубчик часнику;
сіль – за смаком;
¼-½ огірка;
2-3 помідори чері;
6-8 невеликих тарталеток;
кілька гілочок петрушки.
Приготування:
Всипте до фети подрібнений кріп і розімніть виделкою. Додайте часник, пропущений через прес, і сіль. Огірок наріжте напівкруглими часточками, помідори розділіть на четвертинки.Викладіть у тарталетки сирну масу. Зверху встроміть по шматочку помідора й огірка та прикрасьте петрушкою.
8. Тарталетки з печінкою тріски, яйцем і огірком
Інгредієнти:
1 яйце;
120 г консервованої печінки тріски;
½ свіжого огірка;
сіль – за смаком;
6-8 середніх тарталеток.
Приготування:
Зваріть яйце, остудіть і очистіть. Розімніть печінку тріски виделкою. Яйце та огірок наріжте дрібними кубиками. Змішайте всі інгредієнти та приправте сіллю. Розкладіть салат по тарталетках.
9. Тарталетки з крабовими паличками, яйцями та плавленим сирком
Інгредієнти:
2 яйця;
100 г крабових паличок;
100 г твердого плавленого сиру;
2 зубчики часнику;
кілька гілочок кропу;
2-3 столові ложки майонезу;
сіль
за смаком, опціонально;
6-8 середніх тарталеток;
петрушка і червона ікра – опціонально.
Приготування:
Зваріть яйця, остудіть і очистіть. Наріжте їх і крабові палички дрібними кубиками. Сир натріть на крупній тертці.
Додайте до підготовлених інгредієнтів часник, пропущений через прес, подрібнений кріп і майонез. Перемішайте і за необхідності підсоліть. Розкладіть салат по тарталетках. Можна прикрасити закуски петрушкою та ікрою.
10. Тарталетки з креветками, вершковим сиром і огірком
Інгредієнти:
250-300 г очищених креветок + для прикраси;
200 г вершкового сиру;
15-20 середніх тарталеток;
1 огірок.
Приготування:
Відваріть креветки та остудіть. Блендером з’єднайте їх із вершковим сиром. Заповніть тарталетки кремом, що вийшов. Прикрасьте їх шматочками огірка і цілими креветками.
11. Жюльєн із куркою та грибами в тарталетках
Інгредієнти:
300 г курячого філе;
500 г печериць;
1 цибулина – опціонально;
1-2 столові ложки рослинної олії;
сіль – за смаком;
мелений чорний перець – за смаком;
3 столові ложки вершків або сметани;
15-18 середніх пісочних тарталеток;
100 г твердого сиру.
Приготування:
Відваріть курку до готовності. Потім злегка остудіть і наріжте невеликими шматочками.Подрібніть гриби та цибулю, якщо використовуєте її. Обсмажте на розігрітій олії до рум’яності та випаровування рідини. Приправте сіллю та перцем.
Змішайте гриби з куркою. Додайте вершки або сметану і – за потреби – сіль і перець. Розкладіть суміш по тарталетках. Помістіть їх на деко, застелене пергаментом. Посипте тертим сиром і відправте в розігріту до 180 °C духовку на 5-10 хвилин, щоб сир розплавився.
12. Тарталетки з шинкою, сиром і сметанною заливкою
Інгредієнти:
100 г шинки;
90 г твердого сиру;
10-12 середніх пісочних тарталеток;
120 г сметани;
1 яйце;
сіль – за смаком.
Приготування:
Наріжте шинку невеликими кубиками. Сир натріть на середній або великій тертці. Змішайте їх і начиніть тарталетки.
Збийте сметану з яйцем і сіллю. Застеліть деко пергаментом і розставте тарталетки. Акуратно залийте начинку сметанною сумішшю. Запікайте при 180 °C близько 15 хвилин.
13. Тарталетки з тунцем і яйцями
Інгредієнти:
5 яєць;1 банка консервованого тунця;4 столові ложки майонезу;10-12 тарталеток.
Приготування:
Зваріть яйця круто, остудіть і очистіть. Наріжте дрібними кубиками.
Злийте з тунця рідину і помніть виделкою. Змішайте з яйцями та майонезом. Наповніть тарталетки начинкою.
14. Тарталетки з червоною рибою та горошком
Інгредієнти:
1 картоплина;
2 яйця;
100 г консервованого горошку;
зелень – за смаком;
2-3 столові ложки майонезу;
10 тарталеток;
100-150 г червоної риби.
Приготування:
Зваріть картоплю та яйця. Очистіть і дрібно наріжте.
Змішайте з горошком, рубаною зеленню та майонезом. Наповніть тарталетки. Зверху покладіть шматочки риби.
15. Тарталетки з крабовими паличками та кукурудзою
Інгредієнти:
3 яйця;
100 г крабових паличок;
1 свіжий огірок;
зелень – за смаком;
100 г кукурудзи;
2-3 столові ложки майонезу;
12 тарталеток.
Приготування:
Зваріть яйця та очистіть. Дрібно наріжте яйця, крабові палички, огірок і зелень.
Змішайте все з кукурудзою та майонезом. Наповніть тарталетки.
16. Тарталетки із салатом олів’є
Інгредієнти:
2 яйця;
1 картоплина;
1 морква;
1-2 солоних огірка;
100-150 г ковбаси;
100 г консервованого горошку;
4 столові ложки майонезу;
20 тарталеток.
Приготування:
Відваріть яйця, картоплю та моркву. Очистіть і наріжте кубиками разом з огірками та ковбасою.Змішайте все з горошком і майонезом. Наповніть тарталетки начинкою.
17. Тарталетки з яйцями, сиром і оселедцем
Інгредієнти:
4 яйця;
150 г сиру;
сіль – за смаком;
мелений чорний перець – за смаком;
3-4 столові ложки майонезу;
12-15 тарталеток;
200 г філе оселедця.
Приготування:
Зваріть яйця, очистіть. Поріжте кубиками яйця та сир. Змішайте із сіллю, перцем і майонезом.
Наповніть тарталетки начинкою. Наріжте оселедець шматочками, викладіть на тарталетки.
18. Тарталетки з ковбасою, сиром та оливками
Інгредієнти:
100 г ковбаси;
100 г сиру;
1 столова ложка майонезу;
10-12 тарталеток;
2-3 салатних листки;
10-12 оливок;
1-2 кружечки лимона.
Приготування:
Натріть ковбасу та сир. Змішайте з майонезом.
У тарталетки помістіть зелень і начинку. В оливки вставте шматочки лимона. Помістіть їх зверху.