Коли на вулиці жарко, їсти щось гаряче зовсім не хочеться. Крім того, вживати в їжу занадто гарячі продукти ще й небезпечно для здоров’я. Але при сьогоднішньому дефіциті часу ми не рідко буквально “ковтаємо” обід і швиденько біжимо на роботу. Більш того, деякі з нас так швидко звикли їсти навіть в тому разі, коли поспішати начебто немає куди. У будь-якому випадку з гарячими стравами потрібно поводитися обережно. А, якщо не знаєте, як можна швидко охолодити їжу, ми вам зараз підкажемо, інформує .
Як швидко остудити гарячу їжу
Щоб не чекати поки охолоне свіжоприготовлена каша, суп, борщ або інша страва, можна їх швидко охолодити. Зробити це можна по-різному.
Наприклад, ось так
Можна просто помістити каструлю з приготовленою їжею під струмінь холодної води. Інший спосіб — взяти ємність побільше, налити в неї крижану воду і поставити посуд з гарячою їжею в цю воду. Ці способи працюють, але все ж не так швидко, як нам би цього хотілося.
Що робити
Є ще один, набагато більш ефективний, спосіб охолодження приготовленої страви.
Досить просто помістити посуд, в якому ви плануєте подавати їжу до столу, в морозилку. Зробити це потрібно заздалегідь, щоб посуд добре охолов і навіть трохи підмерз.
Головне, щоб така тарілка (миска і т. д.) не боялася перепаду температур. Тобто обов’язково потрібно використовувати посуд, зроблений з термостійкого матеріалу: скла, пластику і т. д.
Гарячий борщ, суп, каша або печеня швидко охолонуть, якщо ви їх помістіть в уже холодний посуд, який тільки що дістали з морозилки.