Взимку всім не вистачає літніх овочів і фруктів. Тому багато хто робить собі заготовки на зиму, заморожуючи різноманітні овочі. Кабачки, помідори, зелень — все це можна морозити, щоб урізноманітнити свій зимовий раціон, інформує .
Перед тим як покласти кабачки в морозилку, їх необхідно помити і витерти насухо. Також ви повинні визначитися, для яких страв використовуватимете заготовку. Саме від цього ви виходитиме при нарізанні кабачків.
Для супів або рагу кабачки краще нарізати кубиками або кружечками
– нарізати кабачок;
– розподілити його по пакетах;
– щільно зав’язати пакет;
– покласти в морозилку.
Замороження вже смажених кабачків
– порізати кабачки на тонкі кружечки;
– обсмажити до готовності;
– пофасувати по пакетах і покласти в морозилку.
Для приготування кабачкових пюре або оладок
– натерти кабачок на тертці;
– почекати, поки кабачок виділить зайву рідину;
– злити рідину;
– пересипати кабачок в контейнер і поставити в морозилку.