Європейці завжди впізнають, хто з гостей у кав’ярні — з Франції. Жителі цієї країни завжди будуть вмочати круасан у каву. Для когось це виглядає дивно, але для самих французів «купання» випічки в ароматному напої стало своєрідною національною традицією, інформує .
Експерти пояснили, що круасани, булочки та багет французи змочують у напої, бо ці борошняні десерти здаються їм занадто сухими. Крім того, скоринка у деяких видів французької випічки може бути жорсткою. Не всім подобається її хрускіт — і на допомогу приходять гарячі напої. Навіть те, що в чашці залишаються крихти, їх не бентежить.
Крім того, у багатьох українців є звичка змочувати печиво, вафлі та сухарики в чаї, молоці або каві. Іноді це просто смачно — і немає сенсу шукати пояснення, підсумували фахівці.