Спекотна літня і тепла осіння пора — час всіляких фруктів і ягід, самою літньою з яких багато назвуть кавун. Звичайно, він хороший і сам по собі, проте ще з кавуна можна зробити дуже смачні і прості в приготуванні цукерки. Діти точно від них будуть в захваті, та й дорослі не залишаться байдужими, інформує .
Інгредієнти:
- кавуновий сік — 1 ст.;
- цукор — 1/2 ст.;
- кукурудзяний крохмаль — 1/4 ст.;
- вершкове масло — 1 ч. л.;
- цукрова пудра для посипання
Приготування:
В першу чергу необхідно підготувати кавуновий сік. Зручніше і простіше це буде зробити за допомогою звичайної терки, так ви і натрете м’якуш, і відокремите від нього кісточки.
Кавуновий сік виливаємо в сотейник, до нього додаємо цукор, кількість якого регулюємо залежно від солодощі кавуна, і кукурудзяний крохмаль. Також можна якщо є бажання додати в суміш лимонний сік або лимонну кислоту. Варимо все на повільному вогні, постійно помішуючи, до досить густого кремоподібного стану. У готову масу додаємо трохи вершкового масла, добре перемішуємо.
Далі розстеляємо пергамент, який трохи змащуємо олією або присипаємо крохмалем. Викладаємо на нього масу і розрівнюємо її до бажаної товщини.
Заготівлю накриваємо і прибираємо в холодильник приблизно на 1 годину. Після закінчення цього часу присипаємо ласощі цукром або цукровою пудрою, нарізаємо на шматочки бажаного розміру і готово!