Найкращі спеції для піци: дізнайтесь секрет бездоганного смаку


Сьогодні страву італійської кухні, що стала популярною, можна замовити або купити в багатьох місцях, інформує .

Але якщо піца готується вдома, варто знати, які спеції можна в неї додати, щоб збагатити і урізноманітнити смак.

Спеції для піци — рекомендації

До найпопулярніших приправ, що додаються до складу піци, відносяться наступні.

1. Чебрець — підкреслить смак піци завдяки тонкому аромату, що нагадує гвоздику.

Гострий і теплий аромат чебрецю поєднується з лимоном, часником або базиліком. Ефірна олія тимол освіжає смак.

2. Материнка (орегано) має теплий і злегка гіркуватий смак, а інтенсивність аромату варіюється залежно від сорту.

Орегано хорошої якості навіть може викликати оніміння язика! У кулінарії використовують листя в сушеному вигляді: смак у нього кращий. Материнка додасть піці неповторний післясмак.

3. Червоний перець додасть гостроти.

4. Базилік характеризується сильним, різким, солодким запахом, що нагадує аніс і гвоздику. Завдяки йому піца стане “свіжішою” і апетитнішою. Аромат базиліка добре поєднується з помідорами.

5. Часник додасть гостроту і специфічний запах за рахунок ефірної олії. Однак в піці спецію використовують помірно.

6. Коріандр володіє солодким і ароматним запахом, але він буває тільки у зрілого насіння. Листя коріандру теж має специфічний запах. Насіння солодке і м’яке, в ньому відчувається апельсинова нотка. Їх поєднують з іншими гострими спеціями.

Коріандр найкраще купувати цілим: в цьому випадку він ніжніший. Подрібнений коріандр слід зберігати в щільно закритому місці, щоб він не втратив аромат.

7. Чабер — пряність з вираженим і гострим смаком. Розрізняють літній (більш м’який) і зимовий чабер (сильніший).

8. Гірчиця додасть піці ароматний, гіркуватий смак залежно від використовуваного сорту: біла (найм’якша), чорна (більш гостра), коричнева (дуже пряна).

9. Цибуля внесе різноманітність у смак піци завдяки характерному аромату і збагатить страву гостро-гірким смаком.

10. Розмарин — це сильний, злегка хвойний аромат, трохи солодший, ніж у м’яти. У ньому можна вловити післясмак імбиру. Він посилить і вдало доповнить смак овочів та інших спецій в складі в піці. Листя розмарину можна використовувати і для прикраси.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *