Цей рецепт буде у вас у списку улюблених. Будь-яка печінка виходить дуже ніжною. Але є кілька тонкощів, які обов’язково варто враховувати. І тоді навіть ті, хто не любить і ніколи не їв печінку, добавку проситимуть, інформує .
Тонкий аромат часнику, м’яка гострота гірчиці та приємні солоденькі “нотки”… це щось.
Інгредієнти
- Печінка (будь-яка) — 700 г.
- Цибуля — 3-4 шт.
- Часник — 2 зуб.
- Сметана — 4 ст.л.
- Вода — 2 ст.л. (якщо сметана густа)
- Гірчиця — 1 ч.л. (з гіркою)
- Спеції, сіль
Печінку можна взяти будь-яку! Виходить однаково ніжно та смачно!
Приготування
Печінку нарізаємо на зручні шматочки і заливаємо крутим окропом на 2-3 хвилини. Якщо це яловича печінка, тоді, звичайно, заздалегідь знімаємо усі плівочки.
Можливо також вимочувати печінку в молоці кілька годин. Але коли спробуєте окріп, почнете користуватися саме цим способом. Печінка не гірчить, “втрачає” неприємний запах і виглядає в готовому вигляді набагато апетитніше.
На невеликій кількості рослинної олії обсмажуємо цибулю. Цибулю нарізаємо півкільцями. І цибулі в цій страві багато не буває. Обов’язково до цибулі додаємо чайну ложку цукру та дрібку солі.
Можна, звичайно, цукор і не додавати, але тоді втрачається “саме той” смак. Спробуйте зробити за рецептом (якщо, звичайно, здоров’я вам дозволяє додати у страву трохи цукру) — вам точно сподобається!
Коли цибуля стане трохи “золотою”, додаємо в сковороду дрібно нарізаний часник.
Повірте, часник тут точно не зайвий!
Через хвилину додаємо до цибулі шматочки печінки. Спеції та сіль на свій смак. Перемішуємо та тушкуємо на дуже повільному вогні під кришкою 3 хвилини.
В цей час приготуємо соус. Змішуємо сметану та гірчицю.
Гірчиця тут потрібна обов’язково!
Гірчицю можна взяти будь-яку. В рецепті гостра. Звичайно, чим смачніша гірчиця — тим смачніший соус і, відповідно, страва.
Якщо сметана густа, додаємо пару ложок води.
Виливаємо соус у сковороду, перемішуємо і тушкуємо також на повільному вогні 10-12 хвилин.
Все! Можна подавати! Це дуже смачно!
З будь-яким гарніром! І без гарніру, просто зі шматочком свіжого хліба.