Вважається, що почистити оселедець — ціла історія. Це не так. Обробити оселедець можна за лічені хвилини, інформує .
Послідовність дій:
- Відразу відрізаємо голову (навскіс під зябра). Потім відрізаємо черевце. Вибираємо якщо є молочко або ікру, а все інше добре вичищаємо ножем (чорну плівку потрібно зачистити повністю, інакше риба буде гірчити). Край животика з плавниками обрізаємо з мінімальними відходами.
- Далі оселедець промиваємо холодною водою, промочуємо паперовим рушником, робимо надріз з боку спинки по всій довжині хребта і видаляємо верхній плавник. Піддягаємо шкірку і акуратно знімаємо її спочатку з одного боку, а потім і з іншого.
- Тепер робимо посередині хвоста невеликий надріз і дуже повільно поділяємо рибу на дві частини. Потім відрізаємо від черевної частини філе хвіст і видаляємо кісточки, що залишилися. Таку ж процедуру повторюємо зі спиною частиною філе, попередньо відокремивши його від хребта.
- Обробляємо на ніжні соковиті смачні шматочки.
А тут Відео: