Хочете побавити себе виноградом не тільки по сезону, але серед зими? Це легко влаштувати. Гранично простий спосіб заготовки, що дозволяє максимально зберегти смак ягід, вас приємно здивує. А після того, як перша баночка буде спустошена, ви ще пошкодуєте, що закрили його так мало, інформує .
Готуємо чисті банки з кришками. Виноград миємо й від’єднуємо ягоди від кисті.
Наповнюємо банки до верху. І заливаємо звичайною водою, в ідеалі джерельною. За бажанням для наповнення використовуємо виноград декількох сортів.
У кожну банку кладемо по 1 столовій ложці цукру, а потім закручуємо кришки. Додавання цукру обов’язково, навіть якщо виноград солодкий. Цукор у даному разі використовується в якості консерванту. Додавати його можна і на дно банки перед закладкою ягід.
Встановлюємо банки в широку каструлю догори дном (на дно треба покласти кухонний рушник), заливаємо водою і відправляємо на плиту для стерилізації. Після того як вода закипить, засікаємо 5 хвилин і вимикаємо плиту.
Не виймаючи банки з каструлі, даємо вмісту повністю охолонути.
Далі залишається тільки прибрати консервацію на зберігання в підвал або льох.