Булочки з маковою начинкою з ніжного дріжджового тіста не залишать нікого байдужим. А для того, щоб булочки вразили не тільки своїм смаком, але і оригінальним зовнішнім виглядом, спробуйте сформувати їх дуже незвичайним, але простим способом, інформує .
Для приготування тіста знадобиться:
- свіжі дріжджі — 15 гр (або сухі — 5 гр);
- тепле молоко — 160 мл;
- борошно — 350 гр;
- цукор — 2 ст. л;
- яйце — 1 шт;
- вершкове масло — 40 гр;
- сіль — щіпка;
Щоб зробити макову начинку знадобиться:
- мак — 100 гр;
- цукрова пудра — 50 гр;
- цедра — 1 лимон;
- молоко — 150 мл;
Приготування:
Залийте дріжджі теплим молоком, додайте 2 столові ложки цукру і добре перемішайте. Додайте просіяне борошно, щіпку солі, яйце і вершкове масло і замісіть однорідне тісто.
Накрийте тісто плівкою і залиште в теплому місці на 30 хвилин. За цей час тісто збільшиться в об’ємі більш ніж у 2 рази.
Для приготування начинки в сотейнику з товстим дном з’єднайте мак, цукрову пудру, цедру одного лимона і молоко.
Готуйте начинку на середньому вогні до тих пір, поки всі інгредієнти не з’єднаються.
Викладіть тісто на присипаний борошном стіл і розділіть на 6 рівних частин. З кожної частини сформуйте кульку.
Розкачайте кожну кульку в пласт товщиною близько 5-7 мм. Зріжте край. Змастіть пласт розм’якшеним вершковим маслом і розріжте на тонкі смуги.
Покладіть смуги тіста у два ряди один на одного, зверху в центр викладіть макову начинку.
Сформуйте булочки, для фіксації використовуйте відрізану частину тіста.
Викладіть булочки на деко, застелене пергаментним папером, накрийте рушником і залиште на 10 хвилин.
Змастіть булочки невеликою кількістю молока і випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 25 хвилин.
Перед подачею посипте булочки цукровою пудрою.