Цибуля входить практично в будь-який рецепт. Українці обожнюють додавати її і в перші, і в другі страви. Хороший овоч тим, що, по-перше, надає особливого пікантного смаку, який просто нічим замінити, а по-друге, своєю незаперечною користю. До складу цибулі входить дуже багато вітамінів і мікроелементів. Кожній господині хочеться приготувати цей інгредієнт ідеально, але навіть досвідчені кулінари часом допускають базові помилки. Нічого страшного в цьому немає, вдосконалювати свою майстерність ніколи не пізно. Можливо, прочитавши статтю, ви зрозумієте, які помилки допускали при приготуванні цибулі, інформує .
Які помилки допускають при виборі цибулі
Деякі люди думають, що цибуля відрізняється тільки кольором, а для приготування це не важливо. Однак різні сорти цибулі мають різну соковитість і інтенсивність смаку, тому підходять для одних цілей і не підходять для інших. Якщо ви хочете, щоб ваша страва вийшла зразковою, важливо враховувати цей параметр.
- Так, звичайна жовта цибуля найбільш універсальна. Але вона повинна бути твердою і не сирою. В такому випадку її можна додавати як в салати, так і смажити.
- Червона цибуля досить “зла”. Якщо хочете їсти її сирою, то доведеться попередньо замочити.
- Білий сорт цибулі досить м’який і ніжний, тому її не прийнято смажити взагалі.
Видалення кореня при нарізці
Новачки зазвичай не знають, як приступити до нарізки цибулі. Вона ковзає і вислизає з-під ножа, крім того, у вас рясно течуть сльози. Виявляється, якщо не зрізати корінь відразу, то потоку сліз можна уникнути. Вся річ у тім, що він стримує шари цибулі разом, не даючи їм розпадатися, а значить, порізати цибулину ви зможете легше і швидше.
Використання тупого ножа
Вже чого точно не слід робити, так це різати цибулю тупим ножем. І для цього є дві причини.
- Перша: з міркувань безпеки, адже тупим ножем легше порізатися, ніж гострим, тому що він легко зісковзує з поверхні овочів.
- Друга: тупий ніж пошкоджує волокна цибулі значно більше, ніж гострий, а значить, ви отримуєте більше бризок і випарів, в результаті чого починається сльозоточивість, і приготування доводиться відкладати.
Додавання солі не під час приготування цибулі, а після
Сіль потрібна не тільки для того, щоб позбутися від прісності. Насправді цей важливий інгредієнт допомагає витягати зайву воду з овочів під час приготування. Велика помилка — додавати сіль лише тоді, коли страва готова. Це ж правило стосується підсмажування. Якщо ви посолите цибулю відразу після того, як відправите на сковорідку, то в результаті отримаєте м’який, смачний і золотистий овоч.