Як врятувати несмачну розчинну каву


Розчинна кава не може похвалитися таким же багатством відтінків смаку, як кава із зерен. Але в тих випадках, коли часу на приготування напою немає або відсутня можливість його зварити, розчинний варіант виявляється єдиним, інформує .

На думку баристів, якісна розчинна кава не гірша за властивостями за натуральну. А якщо напій гірчить або здається несмачним — швидше за все, його заварюють неправильно. Є кілька лайфхаків, які допоможуть поліпшити смак.

Холодна вода

Щоб така кава не мала кислого присмаку, її спочатку потрібно розчиняти в невеликій кількості холодної кип’яченої води. І тільки потім додавати гарячу.

Температура гарячої води

Окріп також може “вбити” смак напою. Ідеальна температура води для заварювання розчинної кави — між 87 і 93 градусами за шкалою Цельсія. Тому, після того як вода закипіла, потрібно трохи почекати, поки вона охолоне.

Пропорції

Також важливо правильне співвідношення води і продукту. Орієнтуватися краще на власний смак. Виробники часом радять класти більше кави, ніж потрібно насправді.

Молоко

Воно знижує кислотність кави і покращує її смак. Тому, якщо чорна кава не подобається, потрібно просто додати молоко.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *