Розчинна кава не може похвалитися таким же багатством відтінків смаку, як кава із зерен. Але в тих випадках, коли часу на приготування напою немає або відсутня можливість його зварити, розчинний варіант виявляється єдиним, інформує .
На думку баристів, якісна розчинна кава не гірша за властивостями за натуральну. А якщо напій гірчить або здається несмачним — швидше за все, його заварюють неправильно. Є кілька лайфхаків, які допоможуть поліпшити смак.
Холодна вода
Щоб така кава не мала кислого присмаку, її спочатку потрібно розчиняти в невеликій кількості холодної кип’яченої води. І тільки потім додавати гарячу.
Температура гарячої води
Окріп також може “вбити” смак напою. Ідеальна температура води для заварювання розчинної кави — між 87 і 93 градусами за шкалою Цельсія. Тому, після того як вода закипіла, потрібно трохи почекати, поки вона охолоне.
Пропорції
Також важливо правильне співвідношення води і продукту. Орієнтуватися краще на власний смак. Виробники часом радять класти більше кави, ніж потрібно насправді.
Молоко
Воно знижує кислотність кави і покращує її смак. Тому, якщо чорна кава не подобається, потрібно просто додати молоко.