Як визначити та знизити відсоток жирності молока в домашніх умовах – дієві способи


Незбиране молоко дуже корисно для дітей. А ось дорослим, які дотримуються дієти, варто вживати продукти з меншою жирністю. Щоб не пити пастеризоване молоко, можна знизити калорійність домашнього, інформує .

Для початку постарайтеся з’ясувати відсоток жирності молока. Зробити це самостійно зі стовідсотковою достовірністю неможливо, але дізнатися приблизний показник — цілком можливо.

Візьміть лінійку, на якій чітко видно міліметрові поділки, а також ємність з прозорого скла висотою не менше 12-15 см. або ж скористайтеся спеціальною мірною склянкою.

Налийте в ємність молоко (до рівня 10 см) і охолодіть його протягом мінімум п’яти годин. Якщо це звичайний стакан, слід відмітити рівень налитого молока фломастером. Використовуючи мірний стакан, можна цього не робити.

Через 5-6 годин виміряйте лінійкою шар вершків що утворилися. Молоко (10 см) — це 100% всього продукту. А кожен міліметр вершків — це 1 відсоток жирності. Наприклад, якщо шар вершків 1 см, то молоко 10%. Природно, цей метод дає лише приблизні результати, але точніше в домашніх умовах не визначити.

Знизити відсоток жирності молока можна двома способами. Охолодити його протягом 6-8 годин, а потім акуратно, не збовтуючи, зняти жир ложкою. Молоко стане менш калорійним.

Зробити молоко ще більш дієтичним після зняття вершків можна так: повільно помішуйте його дерев’яною лопаткою, періодично змиваючи жирний наліт. Це підходящий спосіб знежирення молока, призначеного для пиття.

Якщо ви збираєтеся варити на молоці кашу або додавати його в тісто, знизити відсоток жирності можна за допомогою кип’яченої води. Просто розбавте продукт, дотримуючись оптимальної формули — 250 мл води на 1000 мл молока. Тобто, 1: 4.

Знежирювати молоко потрібно не тільки для того, щоб схуднути, але і для зниження ризику інфарктів та інсультів.

Британські вчені провели експеримент, який тривав 3 роки. Протягом цього часу корів годували ріпаком. Зрештою калорійність їх молока знизилася на 27% за рахунок зменшення насичених жирів. Кількість мононенасичених жирів в продукті, навпаки, зросла. Відзначено, що з такого молока виходить вершкове масло зі зниженим холестерином.

Якщо зустрінете в продажу подібне молоко зі зниженою жирністю, враховуйте, що ріпак — генетично модифікована рослина. Хоча ГМО сьогодні зустрічається в багатьох продуктах і в багатьох випадках не завдає відчутної шкоди.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *