Рецепт італійського виноградного пирога — смачніше звичної шарлотки


Більшість рецептів осінньої випічки зазвичай містить яблука, в той час як сезонний виноград господині рідко використовують для приготування страв. Якщо ви шукаєте рецепт оригінальної випічки з виноградом, обов’язково приготуйте смачний італійський виноградний пиріг. Його смак не залишить вас байдужими, інформує .

Для приготування знадобиться:

  • тепле молоко — 250 мл;
  • свіжі дріжджі — 20 гр;
  • борошно — 500 гр;
  • яйце — 1 шт;
  • вершкове масло — 60 гр;
  • сіль — щіпка;
  • коричневий цукор — 2 ст. л;
  • виноград.

Приготування:

З’єднайте тепле молоко, дріжджі і цукор. Перемішайте і залиште на 10-15 хвилин. Додайте в ємність борошно, сіль яйце і масло.

Замісіть однорідне тісто. Накрийте плівкою і залиште в теплому місці на 30 хвилин. За цей час тісто збільшиться в розмірі більше ніж у 2 рази.

Викладіть тісто у форму, застелену пергаментним папером. Розкладіть виноград, злегка занурюючи його в тісто. Краще вибирати сорти винограду без кісточок.

Накрийте пиріг рушником і залиште на 10 хвилин. Випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин. Перед подачею посипте пиріг цукровою пудрою.

М’яке дріжджове тісто і виноград прекрасно гармонують один з одним.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *