Випічка з гарбуза, та ще й з кавою — це саме те, що потрібно, щоб скрасити сірі осінні будні!
Кекс виходить трохи вологий, в міру солодкий, пряний і дуже смачний. А який у нього аромат…
Інгредієнти для тіста:
- 300 г гарбуза
- 60 мл молока
- 120 мл рослинної олії
- 2 яйця
- 190 г борошна
- 1,5 ч. л. розпушувача
- 1 ст. л. розчинної кави
- 1 ч. л. кориці
- 0,5 ч. л. мускатного горіха
- 0,5 ч. л. меленої гвоздики
- 150 г цукру
- 0,5 ч. л. солі
Інгредієнти для посипання:
- 3 ст. л. цукру
- 1 ч. л. натуральної меленої кави
- 0,5 ч. л. кориці
Приготування:
- Гарбуз очистити, порізати шматочками і запекти до м’якості. Другий варіант — гарбуз можна відварити до готовності.
- Готовий гарбуз перебити блендером до стану пюре.
- Заздалегідь можна приготувати посипання для кексу, для цього змішайте цукор з меленою кавою і корицею.
- Для приготування тіста просійте борошно з розпушувачем і сіллю. Додайте спеції (гвоздику, мускатний горіх, корицю) і розчинну каву.
- В окремій ємності збийте яйця з цукром до пишності. Акуратно викладіть гарбузове пюре і перемішайте силіконовою лопаткою. Влийте олію і молоко. Знову перемішайте.
- Змішайте суху суміш з рідкою. Влийте тісто в змащену маслом або застелену пергаментним папером форму для випікання (11 на 21 см). Зверху кекс посипте посипкою. Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 50-55 хвилин до готовності.
- Дайте кексу охолонути у формі, а потім подавайте до столу. Ось і все, гарбузовий кекс готовий. Смачного!