У сьогоднішній статті ми розповімо про три помилки при варінні картоплі. Думаємо, що багато людей, які читають цю статтю, навіть не замислювалися про те, що вони роблять щось, при варінні картоплі, не так. А ці невеликі хитрощі, дійсно впливають на якість приготування картоплі!
Деякі правила не варто ігнорувати, якщо хочете вживати корисні продукти, інформує Ukr.Media.
- При чищенні картоплі необхідно зрізати шкірку якомога тонше. Вся річ у тім, що найкорисніші речовини в картоплі знаходяться безпосередньо під шкіркою. Чим товстішу шкірку ми зрізаємо, тим менше наш організм отримає користі від з’їденої картоплі. Недарма картопля в мундирі найкорисніша страва з цього овоча.
- Після того як почистили картоплю, потрібно обов’язково дати їй помокнути в холодній воді. Це позбавить овоч від нітратів, надлишків крохмалю і навіть зменшить калорійність страви. Пюре, після виконаної процедури, теж виходить більш ніжніше і пишніше.
- А ось третю помилку робить багато господинь. По-перше, у жодному разі не можна варити картоплю в тій же воді, в якій вона відмочувалася. Але і ставити на плиту овочі в холодній воді теж не рекомендується. Правильно довести воду до кипіння і закинути плоди. Таким чином, картопля не втратить корисні речовини. До речі, солити картоплю варто лише тоді, коли вона стане м’якою, за кілька хвилин до закінчення варіння.