Щоб поліпшити зовнішній вигляд і здоров’я шкіри, а також стан серцево-судинної системи, в раціон потрібно включити перловку. Таку пораду дали лікарі-дієтологи, інформує .
У перловці є калій, кальцій, залізо, цінна амінокислота лізин, яка стимулює вироблення колагену. Це той самий білок, від якого безпосередньо залежить зовнішній вигляд і здоров’я нашої шкіри, тому перловку називають “кашею краси”.
Крім того, ця каша багата на фосфор, незамінний елемент для серцево-судинної системи. Також вона є дієтичним продуктом, адже на 100 грамів перловки міститься лише 1,1 грама жирів. Крім іншого, цю крупу можна вживати практично всім, за винятком людей із непереносимістю глютену.
Але медики попередили, що переїдати цю кашу не варто, адже вона провокує газоутворення. Також слід не давати її дітям до трьох років. Готувати ж крупу потрібно довго, щонайменше 50 хвилин, і краще в попередньо замоченому на ніч стані, зауважили дієтологи.