Салат олів’є у вузьких колах користувався популярністю в XIX столітті у поміщиків, і тільки в епоху Леоніда Брежнєва страва масово з’явилася на столах звичайних громадян, інформує .
Пік популярності салату припав на пострадянський період і став міцно асоціюватися з Новим роком.
Є сотні варіацій страви, які пропонують свій спосіб розкриття легендарного салату.
Так, всього два простих інгредієнти можуть значно поліпшити його.
Відмінно показало себе поєднання свіжого огірка і маринованого. Додають їх приблизно в однакових пропорціях, але смак разюче відрізняється від стандартного варіанту.
У процесі приготування не весь салат відразу заправляють майонезом і не додають цибулю. Роблять це безпосередньо перед подачею. Таким чином вдається досягти більшої свіжості в смаку.
У абсолютно новому смаку салат олів’є розкриють обсмажені до золотистої скоринки лісові гриби. Урізноманітнити страву можна також печерицями, якщо лісових грибів немає під рукою.