перевірені способи, які пришвидшать її дозрівання


Коли в магазинах і на ринках з’являються перші сезонні овочі чи фрукти, багато хто поспішає їх купити, абсолютно попри те, зрілі вони чи ні, інформує .

Якщо говорити про хурму, то деякі незрілі сорти просто неможливо їсти. У такій ситуації краще спробувати прискорити процес дозрівання.

Багато людей, навпаки, вибирають не найбільш зрілі фрукти, щоб донести їх до дому без втрат, а вже потім доводять плоди до потрібного стану. Для цього існує 5 перевірених способів.

Спосіб дозрівання № 1

Навіть найбільш незріла хурма за тиждень при кімнатній температурі (20-25 градусів Цельсія) стане смачною і солодкою. Для початку її потрібно вимити, витерти паперовим рушником і покласти в неглибоку миску або ящик, а потім прибрати подалі від сонячного світла і джерел штучного освітлення. Обов’язково потрібно залишити приплив свіжого повітря, але без протягів. Можна зробити 2-4 надрізи в різних місцях плода.

Спосіб дозрівання № 2

Якщо є етиловий спирт, то можна нейтралізувати дубильні речовини, які в достатку містять деякі сорти хурми. Незрілу хурму складають в миску, наливають туди ж спирт і залишають на 3-5 днів. Потім спирт виливають, плоди промивають, але таку хурму не можна давати дітям.

Спосіб дозрівання № 3

Можна скласти урожай в гарячу воду, але не в окріп. Довго після цього хурма зберігатися не буде.

Спосіб дозрівання № 4

Вимиту і висушену хурму кладуть в поліетиленовий пакет і прибирають в морозилку на 3-4 години, після чого розморожують при кімнатній температурі.

Спосіб дозрівання № 5

Можна покласти хурму в пакет зі стиглими яблуками або бананами. Вони виділяють газ етилен, який прискорює дозрівання овочів і фруктів. Пакет зав’язують і залишають в темному місці.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *