Красиві, що відливають глянцем фрукти частіше привертають увагу покупців. Експерти повідомили, для чого їх покривають воском, а також як правильно його прибрати, інформує .
За словами фахівців, воскування фруктів потрібне для поліпшення збереження при транспортуванні. Для цього використовують не тільки дорогі натуральні воски, а й хімічно створені сполуки.
Однак позбутися від такої “плівки” досить просто. Експерти рекомендують:
- вимити куплені фрукти або овочі під теплою або гарячою водою, бо віск плавиться при підвищеній температурі;
- для того, щоб липкий парафіновий шар відстав від плоду, можна замочити його на кілька хвилин або годин (залежно від товщини шару);
- додатково очистити фрукти можна за допомогою щітки, губки або простої тканини. Важливо, щоб до цього вони не використовувалися для миття посуду, бо на них можуть залишитися хімічні компоненти;
- використовувати натуральні засоби, які відмиють восковий наліт з фруктів або овочів. Найпопулярніший — харчова сода. Вона надає механічний вплив на шкірку, а також очищає її від бактерій та інших мікроорганізмів.
Однак після проведення процедур яблука, груші або персики можуть як і раніше залишитися глянцевими. В такому випадку з них можна зрізати шкірку. Від цього може постраждати зовнішній вигляд, але продукт стане більш безпечним для вживання.