Як натерти червоний буряк і не забруднитися: 5 перевірених способів


Буряк люблять багато людей. Цей овоч насичений вітамінами, має досить приємний смак. Але ось готувати його любить далеко не кожна господиня. Вся справа в яскравому червоному соку, яким обов’язково забрудниться все навколо: руки, посуд, стіл. Якщо бути необережними, то можна і на стіну бризнути. А буряковий сік вимивається дуже погано, інформує .

Як акуратно натерти буряк

Кожна господиня знає, що приготування їжі може бути небезпечне наслідками. Це порізи, запахи, якими просочуються руки, і багато іншого. Однак лідером в цьому списку є буряк. Вона не має поганого аромату, проте їдкий сік вбирається всюди — в шкіру, одяг і стіни. Тому краще постаратися звести до мінімуму бризки овочевого соку.

Не всі господині, навіть найдосвідченіші, знають, як правильно натирати буряк, щоб нічого не забруднити. Однак способи є, і вони досить дієві.

Для захисту від соку буряка відмінно підійде олія. Вона не тільки запобіжить забрудненню, але і зволожить шкіру на руках. Натріть долоньки соняшниковою олією. Під час натирання додавайте її також в буряк, щоб отримати максимальний результат.

Скористайтеся кислотою. Це може бути сік лимона або серветка, просочена оцтом. Головне — пам’ятайте, що кислота сильно сушить шкіру, тому після того, як закінчите роботу на кухні, скористайтеся зволожуючим кремом для рук.

Прості методи натирання буряка, щоб не забруднитися

Очищений буряк наколіть на вилку посередині таким чином, щоб вона не зісковзувала. Після цього можете приступати до натирання, провертаючи овоч однією і іншою стороною. Це не надто зручний метод, але він все одно працює.

Все геніальне — просто. Скористайтеся звичайними медичними рукавичками. Після того як з натиранням овоча буде покінчено, просто зніміть рукавички і викиньте у відро для сміття, і ваші руки залишаться чистими.

Якщо у вашому кухонному арсеналі немає рукавичок, замініть їх пакетом. Просто помістіть овоч в пакет, і ви не забрудните руки під час приготування. Це дуже простий, надійний і перевірений спосіб.

Користь і шкода буряка для організму

Овоч насичений мінеральними солями, органічними кислотами, бором і магнієм. Речовини, які є в буряках, здатні поліпшити обмін речовин і зміцнити імунітет. Його рекомендують практично при будь-яких захворюваннях кишечника і різноманітних запаленнях. Корисний буряк і при запорах. Овоч містить корисні речовини, які зміцнюють судини і серце.

Буряк збільшує витривалість, тому спортсменам бажано пити сік з цього овоча. Попри всі корисні властивості, деяким людям не варто ним захоплюватися. Виключити з раціону буряк потрібно тим, хто страждає захворюваннями нирок і сечового міхура. В овочі присутня щавлева кислота, яка може нашкодити при сечокам’яних хворобах. У буряках також багато цукру, тому діабетикам також варто відмовитися від його вживання. Не рекомендується овоч і при гастриті.

Слід зауважити, що буряк має проносний ефект, тому при розладі шлунка краще його не їсти. Діткам можна давати буряк з одного рочку. Однак перед тим, як вводити його в постійний раціон, дайте малюкові пару крапель соку, щоб перевірити, чи немає у нього алергії.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *