Найбільш осінній — як зробити гарбузовий суп ідеальним


Помаранчевий гарбуз — один з найбільш осінніх продуктів: його використовують в ароматному лате, запікають зі спеціями, використовують, як горщик для ароматного рагу. Але одна з найпопулярніших страв з яскравого овоча — гарбузовий суп-пюре. У нашій країні він поки не отримав такого широкого поширення, як в Європі. А даремно! Такий супчик ароматний, ніжний, допомагає зігрітися, інформує .

Готувати його зовсім не складно, а безліч рецептів допоможуть кожному знайти той, що припаде до смаку.

Вибираємо правильний гарбуз

Щоб суп вийшов яскравим, солодкуватим, з насиченим смаком, важливо, щоб овоч був помаранчевим не тільки зовні, але і всередині. Ідеальний варіант-сорт “мускатний”: це гарбуз середнього розміру, формою нагадує грушу.

Не купуйте цей сорт із зпасом: він не лежить довго, на відміну від інших гарбузів. З’їдайте його протягом пари тижнів після покупки або розріжте і заморозьте.

Не забудьте про жир

Вітамін А, що міститься в гарбузі, засвоюється лише в поєднанні з жиром. Тому вершки — невід’ємний інгредієнт овочевого супу. Так, їх можна замінити молоком, але і смак, і консистенція зміниться, а можлива користь страви помітно зменшиться.

Використовуйте спеції

Гарбуз має досить нейтральний смак, тому суп без правильного набору спецій може здатися м’яким. Не бійтеся використовувати фенхель, він розкриє аромат осіннього овоча, зробить його яскравим і насиченим, додавайте свіжий, а не сухий часник. Мускатний горіх зробить суп ще ароматніше, наповнить кухню осіннім, пряним запахом.

Трохи хрускоту

Супи-пюре комусь подобаються, завдяки ніжній консистенції, але багатьом в таких стравах не вистачає хрусткої нотки. Це легко виправити, додавши в суп сухарики, фундук, гарбузове насіння.

Урізноманітніть бульйон

Класичним вважається овочевий бульйон для гарбузового супу, але, якщо вам не вистачає наваристості, не бійтеся використовувати курячий відвар. Він не переб’є смак гарбуза, але зробить суп більш ситним і ароматним.

Рецепт класичного гарбузового супу

Почистіть гарбуз, видаливши серцевину, поріжте на великі кубики і покладіть в каструлю. Лук і фенхель наріжте півкільцями, викладіть їх на сковороду з рослинною олією і злегка підсмажте. Перекладіть овочі до гарбуза, додайте сіль, долийте трохи води. Відваріть овочі разом близько 20 хвилин: гарбуз розм’якшиться. Після цього пробийте суп блендером до однорідної консистенції.

Після цього приправте суп чорним перцем, куркумою, мускатним горіхом, паприкою. Поєднуйте спеції за смаком. Влийте в порційні миски близько 50 грамів вершків, налийте суп і додайте грінки або насіння.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *