Готувати пиріжки з ягодами люблять багато господинь: якщо влітку в хід йдуть свіжі продукти, то в холодну пору року можна використовувати заморожений варіант, інформує .
Однак існує ймовірність того, що начинка “прорветься” назовні.
Які хитрощі допоможуть цього уникнути.
Крохмаль
Найбільш простим способом є введення до складу ягідної начинки невеликої кількості крохмалю. Це допоможе компонентам стати густішими, що і захистить від “протікання”.
На склянку ягід береться пара великих ложок крохмалю і трохи цукрової пудри.
Після того як ви розмістите начинку на тісті, варто додати зверху по ложці цукру. Даний метод є перевіреним і ефективним.
Не готуйте відразу
Особливо актуальна дана порада в тому разі, якщо ви готуєте пиріжки з замороженими ягодами. Виробу потрібно почекати близько пів години перед тим, як вирушати на жарку.
Розташування шва
Деякі господині вважають за краще відправляти пиріжки на сковорідку так, щоб шов розташовувався знизу. Але досвідчені кулінари радять вчинити навпаки — нехай шов знаходиться зверху.
При такому підході ймовірність того, що начинка “втече”, помітно знижується.