як правильно її вибирати, термін і умови зберігання


Так, солону рибу можна вживати практично відразу після приготування як самостійну страву і як частину холодних закусок або салатів. Такий вид приготування, як соління, робить рибу дуже смачною та корисною, але якщо її зберігати неправильно, то вона може стати причиною сильного отруєння і зараження небезпечними для життя інфекціями. Тому при виборі та зберіганні солоної риби потрібно слідувати деяким порадам, щоб убезпечити себе і своїх близьких від отруєння солоною рибою, інформує .

Як вибирати солону рибу: корисні поради

  • При купівлі солоної риби спробуйте натиснути на неї в різних місцях: якщо продукт не деформувався, очевидно, що він свіжий.
  • Якщо ви вибираєте філе солоної риби, зверніть увагу на його бічний зріз: він повинен бути рівний.
  • Якщо солона риба фасована в вакуумну упаковку, в ній не повинно бути води і повітря.

Як зберігати солону рибу

  • Солону рибу потрібно зберігати у темному холодному місці. Якщо температура зберігання вище +10 градусів, то продукт почне псуватися.
  • Якщо на рибі з’явився липкий наліт, то його потрібно відразу змити розсолом і спожити.
  • Перевірити, чи зіпсована риба, можна так: натисніть пальцем на тушку. Якщо залишилася вм’ятина, означає, що продукт зіпсований.
  • Зберігати солону рибу краще у бавовняній тканині, змоченій в оцті, але не більше 5 діб.

Солона риба: як правильно її вибирати, термін і умови зберігання. Це дуже корисна і смачна страва, яка не вимагає термічної обробки, що дозволяє зберегти максимум корисних речовин.

  • Якщо зберігати продукт в розсолі, то термін збільшується до місяця, залежно від концентрації солі в розсолі.
  • На одній полиці з солоною рибою не можна зберігати овочі і яйця, бо це прискорює процес розкладання.
  • У вакуумній упаковці продукт може зберігатися до півтора місяця, але після розкриття упаковки його потрібно вжити протягом доби.
  • Солону рибу також можна зберігати в морозилці. Термін зберігання в такому випадку — до 6 місяців. Але чим раніше ви розморозите і з’їсте продукт, тим соковитіше й ніжніше він буде. Але заморожувати рибу з білим м’ясом не рекомендується, зокрема, оселедець або скумбрія.

Скільки можна зберігати солону рибу

При температурі 0°С -+3°С термін зберігання солоної риби становить:

  • Оселедець слабого засолу — до 20-ти днів;
  • Жирна скумбрія — до 10 діб;
  • Сьомга малосольна — 2 — 3 дні або у вакуумній упаковці до місяця;
  • Мариновані морепродукти — близько 14 днів.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *