Не завжди вдається купити оселедець бажаного засолу або ж можна перестаратися при засолюванні риби на домашній кухні, інформує .
Якщо солі стільки, що її надлишок не можна компенсувати в салаті навіть несолоними овочами, доведеться вимочувати тушку. Є три найшвидших способи.
Як підготувати рибу до вимочування
По-перше, потрібно випатрати рибу, обов’язково видаливши голову, плавники і шкірку.
По-друге, потрібно нарізати рибу на шматочки, в ідеалі зробити філе, а потім промити в холодній воді.
Спосіб № 1: оселедець в молоці
Зануривши пересолений оселедець в холодне молоко, можна перетворити його в оселедець слабкого засолу. Правда, кожні 1,5 години доведеться міняти молоко, а весь процес відніме не менше 5 годин часу.
У фіналі рибу обполіскують в холодній воді і використовують за призначенням.
Спосіб № 2: вимочуємо у воді
Змішайте 70%-ний оцет і воду в співвідношенні 1:10. Занурте рибу і вимочуйте до тих пір, поки смак не здасться відповідним. Розчин потрібно міняти 1 раз в 2-3 години.
Спосіб № 3: оселедець в чаї
Потрібно заварити міцний чорний чай і, після того як охолоне, занурити в нього рибу. Рибу витримують 4-5 годин. Також потрібно перевіряти оселедець на смак.
Важливо! Після вимочування оселедець не підлягає тривалому зберіганню навіть в холодильнику.