Дуже солоний оселедець: найшвидші способи вимочування риби


Не завжди вдається купити оселедець бажаного засолу або ж можна перестаратися при засолюванні риби на домашній кухні, інформує .

Якщо солі стільки, що її надлишок не можна компенсувати в салаті навіть несолоними овочами, доведеться вимочувати тушку. Є три найшвидших способи.

Як підготувати рибу до вимочування

По-перше, потрібно випатрати рибу, обов’язково видаливши голову, плавники і шкірку.

По-друге, потрібно нарізати рибу на шматочки, в ідеалі зробити філе, а потім промити в холодній воді.

Спосіб № 1: оселедець в молоці

Зануривши пересолений оселедець в холодне молоко, можна перетворити його в оселедець слабкого засолу. Правда, кожні 1,5 години доведеться міняти молоко, а весь процес відніме не менше 5 годин часу.

У фіналі рибу обполіскують в холодній воді і використовують за призначенням.

Спосіб № 2: вимочуємо у воді

Змішайте 70%-ний оцет і воду в співвідношенні 1:10. Занурте рибу і вимочуйте до тих пір, поки смак не здасться відповідним. Розчин потрібно міняти 1 раз в 2-3 години.

Спосіб № 3: оселедець в чаї

Потрібно заварити міцний чорний чай і, після того як охолоне, занурити в нього рибу. Рибу витримують 4-5 годин. Також потрібно перевіряти оселедець на смак.

Важливо! Після вимочування оселедець не підлягає тривалому зберіганню навіть в холодильнику.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *