Без закусок з буряка не обходиться жоден святковий стіл. Однак навіть у досвідчених господинь цей овоч після приготування часто втрачає колір і смак. І багато хто впевнений: мабуть, не пощастило, коренеплід попався неякісний, інформує .
Втім, є одна хитрість, завдяки якій подібних кулінарних осічок більше не повториться. Допоможе один секретний інгредієнт.
Йдеться про лимонний сік. Його потрібно додати на самому початку варіння в холодну воду. На два літри досить буде всього половини чайної ложки.
Завдяки цьому лайфхаку буряк збереже насичений колір і смак. А якщо фрукта під рукою не виявилося, замініть його на оцет, зберігши пропорції.
Тим же, хто побоюється зайвої кислоти, на допомогу прийде цукор. Знадобиться дві чайних ложки на літр води. І у жодному разі коренеплід при варінні не соліть: так він не тільки стане бляклим, але і водянистим.