можна його використовувати для приготування їжі чи краще купити інший


Будь-які коренеплоди чекає одна і та ж доля: за час зберігання вони почнуть підсихати, в’янути і в підсумку стануть в’ялими, млявими, інформує .

Деякі овочі при цьому примудряються пустити паростки, що тільки погіршує ситуацію. Толку від таких плодів на кухні мало — так вважає більшість молодих господинь.

Насправді слід виходити з зовнішнього вигляду готової страви, тобто з того, що зібралися приготувати.

Виявивши в’ялий буряк в ящику власної комори, не відкладайте його приготування на потім — кращим він вже точно не стане.

Тому, зібравшись приготувати салат з вареним буряком, сміливо беріть мляві овочі і користуйтеся наступними лайфхаками.

Варимо в’ялий буряк

По-перше, потрібно знати, що млявий буряк мало чим відрізняється на смак від свіжого після термічної обробки, якщо він не зморщився вдвічі від колишнього розміру.

По-друге, повернути його в стан, близький до початкового, можна за дві секунди.

Як діяти

Потрібно помістити коренеплід, що підсох, в крижану воду, щоб буряк був повністю вкритий водою, а потім потрібно додати сюди ж одну столову ложку картопляного крохмалю.

Залиште овоч ненадовго. Випробували цей лайфхак господині в один голос твердять, що коренеплід буде вбирати вологу мало не на очах.

Щоб після варіння буряк не виявився водянистим на смак, додайте в каструлю з водою (в якій буде варитися овоч) одну столову ложку цукру. Це і колір збереже і смак поліпшить.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *