На новорічному святковому столі однією з головних страв є Олів’є. Цей салат готують мало не в кожній родині. Однак радянська страва відкрита до кулінарних експериментів. І в цьому головний секрет ідеального салату Олів’є. Які ж продукти в ньому можна замінити, інформує .
Чи можна в Олів’є замінити горошок
Так, звичайно. Якщо вам не подобається горошок або ви бажаєте поекспериментувати, то можете його замінити на один з трьох інгредієнтів:
- консервована кукурудза;
- каперси;
- відварна квасоля.
Останній варіант більш кращий, якщо ви не бажаєте сильно змінити смак салату. Кукурудза надає Олів’є солодкість. Водночас використання каперсів зробить салат більш гірким.
Що покласти замість ковбаси
Салат зазвичай роблять з курки або «докторської», «молочної», «шкільної» ковбаси. Якщо ці варіанти здаються занадто простими і хочеться чогось такого, зверніть увагу на шинку. Пікантності додають копчені курячі стегенця.
В Олів’є можна додати практично будь-яке м’ясо:
- свинина;
- телятина;
- кролятина;
- індичка.
Незвичайний смак салату вийде, якщо використовувати запечене м’ясо, а не варене. Особливо якщо воно соковите і приправлене спеціями.
Чи є альтернатива у огірків
Замість цих овочів сміливо використовуйте солоні гриби. Але обов’язково зверніть увагу на їх структуру. Вибирайте “пружні” гриби типу білих або опеньків.
Чи можна в Олів’є замінити картоплю
Це один з основних компонентів, який забезпечує ситість. Але від нього можна цілком відмовитися або зменшити його зміст. На смакових якостях це практично не позначається.
Картоплю сміливо можна замінити такими продуктами:
- селера;
- рис;
- топінамбур.
Враховуйте, що смак страви істотно зміниться, якщо ви заміните картоплю на зазначені продукти. Ще один варіант — змінити співвідношення до м’ясної начинки, збільшивши обсяг останньої.
Чим можна замінити яйця в Олів’є
Це найбільш “стабільний” інгредієнт. Однак часом хочеться експериментів та таких, щоб всі здивувалися. Пісний Олів’є цілком можна приготувати без використання яєць. Їх можна замінити солоними грибами.
Кухарі попереджають, що це істотно змінить смак готового салату, але спробувати варто. Найкраще замість яєць покришити мариновані печериці.
Новорічний салат Олів’є вважається одним з найбільш зручних страв для експериментів. Зіпсувати його вкрай складно. Тому не бійтеся своєї тяги до кулінарних експериментів. Хто знає, скільки гостей попросять відкрити секрет того самого ідеального Олів’є, який ви приготували.