Багато господарок люблять похвалитися перед гостями своїми кулінарними здібностями, а іноді й просто порадувати своїх домочадців смачними м’ясними стравами. Можна приготувати улюблені пельмені, манти, самсу, пиріжки, чебуреки. Чоловіки можуть приготувати чудовий мелений шашлик. Але для приготування подібних страв потрібно багато фаршу. І тут на допомогу приходить м’ясорубка. Але після того, як м’ясний фарш був приготовлений, досить важко відмити м’ясорубку від залишків м’яса та жиру. Існує кілька способів, як легко та швидко очистити м’ясорубку від м’яса, інформує .
Як почистити м’ясорубку від жирного м’яса за допомогою хліба
Після того, як фарш був перемелений, можна прокрутити в м’ясорубці кілька шматочків хліба. Хліб чудово вбирає жир і допоможе прибрати зі стін корпусу м’ясорубки м’ясні залишки. Очистити м’ясорубку від залишків хліба набагато простіше, ніж жирного м’яса. Після того, як м’ясорубка була промита, її потрібно витерти насухо і залишити досихати. Не рекомендується сушити деталі м’ясорубки над плитою. Це може призвести до затуплення ножів. Для того, щоб ножі м’ясорубки не покривалися іржею, рекомендується кожен ніж обробити олією і загорнути в суху ганчірочку.
Чищення м’ясорубки за допомогою картоплі
Дуже важко буває почистити м’ясорубку після того, як через неї перемололи м’ясо. Жир, який рясно покриває всі елементи м’ясорубки, практично неможливо змити водою. Щоб максимально спростити процес миття м’ясорубки, після того, як все м’ясо було перемелене, рекомендується пропустити через м’ясорубку сиру очищену картоплину. Після проведення цієї процедури, відмити м’ясорубку стане набагато простіше — її досить просто промити під проточною водою і поставити сушитися.
Як очистити решітку м’ясорубки
Найпроблемніше місце в м’ясорубці при митті є її решітка. Невеликі дірочки щільно закупорюються м’ясом, і очистити досить важко. Необхідно по черзі кожну забиту дірочку проткнути сірником або зубочисткою, щоб витягти з неї жир, що забився. Для швидкого та ефективного очищення решітки від залишків м’яса можна самостійно виготовити один простий пристрій. Необхідно взяти невелику дощечку, прикласти до неї решітку м’ясорубки і в кожен отвір вбити цвяхи (необхідно враховувати, що діаметр цвяхів повинен бути трохи меншим від дірок решітки). Після того як всі дірочки були заповнені цвяхами, можна зняти решітку, при цьому у вас виходить певна подоба йоржика. Тепер, якщо вам потрібно швидко і без проблем очистити решітку м’ясорубки від залишків м’яса, ви можете просто одягнути решітку на цвяхи і фарш, що застряг в отворах, легко відійде. Для того, щоб отвори решітки відразу потрапляли в цвяхи, рекомендується під бічну виїмку решітки і її центральну дірку вбити в дощечку два цвяхи, які в довжину будуть більшими за інші. Ці два цвяхи відіграватимуть роль напрямних.