Горіховий крем, про який всі забули! Київський маково-шоколадний пляцок із найсмачнішим кремом!


Це, мабуть, для мене найсмачніший пляцок! М’який, шоколадно-маковий, із незвичайним горіховим кремом. Класичне поєднання із новим смаком.

Інгредієнти:

Горіховий крем:

  • грецькі горіхи (мелені) – 200 гр.
  • молоко гаряче – 250 мл.
  • вершкове масло – 200 гр.
  • цукрова пудра – 100 гр.

Маковий корж:

  • яйце – 2 шт.
  • цукор – 50 гр.
  • борошно – 100 гр.
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • сік лимона – 1 ч. л.
  • олія – 1,5 ст. л.
  • мак – 2 ст. л.

Шоколадні коржі (2 шт.):

  • яйце – 4 шт.
  • цукор – 160 гр.
  • мед – 45 гр.
  • сода – 1 ч. л.
  • борошно – 130 гр.
  • какао-порошок – 20 гр.
  • оцет – 1 ст. л.
  • соняшникова олія – 45 гр.

Шоколадна помадка:

  • молоко – 60 мл.
  • цукор – 90 гр.
  • какао-порошок – 30 гр.
  • масло – 80 гр.

Приготування:

Горіховий крем:

До мелених горіхів вливаю гаряче молоко, перемішую. Накриваю кришкою та залишаю на 30 хвилин.

Частинами додаю горіхову начинку та перемішую міксером до однорідності. Накриваю харчовою плівкою та ставлю у холодильник на 30 хвилин.

Маковий корж:

Збиваю міксером яйця з цукром до пишної білої маси. Приблизно 7-10 хвилин.

Всипаю частинами борошно, розпушувач та перемішую. Тоді вливаю олію, лимонний сік, перемішую.

Додаю мак та перемішую до однорідності.

На форму (17,5 × 27,5 см) кладу пергамент. Викладаю макову масу і випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів 20 хвилин.

Шоколадні коржі (2 шт.):

Міксером замішую яйця з цукром, содою та медом. Приблизно 7-10 хвилин.

Додаю борошно, какао та перемішую до однорідності. В кінці вливаю олію та оцет.

Ділю на два коржі. У тій самій формі з пергаментом випікаю два шоколадних коржі. У розігрітій духовці до 180 градусів 20 хвилин.

Складаю пляцок. На шоколадний корж накладаю крем, прикриваю маковим коржем.

На маковий корж також накладаю крем. Зверху кладу другий шоколадний корж.

Шоколадна помадка:

Змішую цукор з какао. Вливаю молоко і ставлю на маленький вогонь до розчинення цукру.

Додаю масло і перемішую до однорідності.

Поливаю пляцок шоколадом та смакую!

Джерело





Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *