Взимку саме час зайнятися кулінарними експериментами. Необов’язково освоювати якісь складні рецепти. Можна просто поліпшити рослинну олію, на якій звичні страви заграють новими смаковими фарбами, інформує .
Наприклад, затребуваний інгредієнт можна наситити ароматом пряних трав. Є величезний вибір сушених рослин.
Наситити олію можна кропом, петрушкою, кінзою, м’ятою, базиліком, материнкою, розмарином, чебрецем. Доповнити експеримент можна часником, хроном, гострим перцем або лавровим листом.
Покрокове приготування
- Для початку розігрівають рослинну олію без запаху до 80-85 °С — більше не треба.
- Перед додаванням в олію трави потрібно пом’яти в руках, щоб аромат краще розкрився.
- Далі потрібно дочекатися, поки олія охолоне. Потім її потрібно розлити по банках або пляшках, а потім відправити в темне місце настоюватися 12-14 днів.
Кількість спецій
На кожні 250 мл олії можна взяти по чайній ложці петрушки і базиліка, ½ чайної ложки чебрецю, материнки і чорного перцю, а доповнити склад чвертю чайної ложки розмарину.