Навіщо натирати шкаралупу яєць рослинною олією: лайфхак від досвідчених господинь


Всім відомо, що побутові лайфхаки допомагають у веденні домашнього господарства, забезпечують економію сімейного бюджету. Так, наприклад, просунуті господині натирають шкаралупу яєць соняшниковою олією перш, ніж відправити їх в холодильник, інформує .

А ось для чого потрібен цей актуальний лайфхак ми розповімо вам далі у статті. Дізнавшись, в чому тут справа, ви напевно візьмете його собі на замітку.

Для чого просунуті господині натирають шкаралупу яєць рослинною олією перш ніж відправити їх в холодильник?

У наш непростий час, коли ціни ростуть мало не кожен день, кожному з нас хочеться запастися багатьма продуктами із запасом, щоб заощадити сімейний бюджет. Тільки ось як забезпечити збереження припасеної провізії, вміє не кожна господиня. І псування припасів — це те, чого нам хотілося б уникнути за всяку ціну!

Виявляється, ми можемо запастися не тільки продуктами з тривалим терміном зберігання на кшталт консервованого горошку, кукурудзи, ікри, рибних консервів, а й яйцями. Достатньо лише знати, як продовжити їх збереження.

Хочемо відзначити, що і домашні, і фабричні яйця бажано зберігати в холодильнику. Можна обійтися і без нього, але в цьому випадку продукт необхідно буде використовувати якомога швидше.

Зберігати яйця можна протягом такого терміну:

  • Трьох тижнів — якщо продукт тримати не в холодильнику. Це стосується як домашніх, так і магазинних яєць. Важливо, щоб температура в приміщенні, де вони знаходяться, не перевищувала +10⁰С.
  • Одного місяця — якщо залишити придбані в магазині яйця в холодильнику. Найкраще місце для їх зберігання — на дверцятах холодильної шафи.
  • Трьох місяців — якщо залишити яйця в холодильнику. При цьому ви повинні бути впевнені, що придбали дійсно свіжий домашній продукт.

Продовжити ж термін зберігання яєць, що лежать в холодильнику, вам допоможе цей лайфхак, придуманий просунутими господинями. Просто натріть шкаралупу соняшниковою олією.

Нанесіть олію на яйце тонким шаром, покриваючи нею рівномірно всю поверхню шкаралупи. Вона утворює захисну плівку, яка і дозволить збільшити в рази термін зберігання продукту, хоч домашнього, хоч магазинного.

Яйця смачні, поживні та корисні. Без них не обходиться не одне застілля, адже це обов’язковий інгредієнт багатьох святкових салатів.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *