Смажити фарш простіше, ніж це здається. Багато людей зіштовхуються з проблемою, що він прилипає до поверхні сковорідки, втрачає соковитість і має не зовсім приємний запах. Смажений фарш може бути смачним і не втратить свій шарм, якщо його приготувати, дотримуючись кількох кулінарних хитрощів, інформує .
М’ясний фарш використовується не лише для приготування котлет або голубців. Він міститься у більшості популярних страв, таких як лазанья, паста болоньєзе, каннеллоні та інші. Багато господинь зіштовхуються з проблемою, що після смаження фарш стає гумовим і прямо скрипить на зубах. Щоб надалі такі неприємності не траплялися, варто пам’ятати про три важливих нюанси:
Вогонь зробити більшим і налити трохи олії
Смажити довго і на слабкому вогні можна, але тільки не у випадку з фаршем. Якщо смажити м’ясо у такий спосіб, то воно не встигає схопитися і втрачає усі соки, які випаровуються, а разом з ними і смак. У результаті фарш залишається сухим і гумовим.
Перед тим, як класти фарш на сковорідку, її варто добре розігріти і налити трохи рослинної олії. Смажити фарш на великому вогні, а коли він стане сірим, вже можна трохи збільшити вогонь.
Смажити фарш потрібно невеликими порціями
Не потрібно смажити одночасно велику порцію фаршу. Навіть якщо його 300 г, то краще розділити на дві частини. Чим менше фаршу на сковороді, тим кращою буде начинка. Фарш вийде повітряним і соковитим з легким рум’янцем.
Варто користуватися шумівкою або лопаткою з прорізами
Таким секретом користуються у ресторанах. Шумівкою добре діставати вже смажений фарш зі сковороди, оскільки через отвори стікає зайвий жир.
Солити фарш необхідно вже наприкінці смаження, щоб він втратив якомога менше вологи.