Помилки, які часто допускають господині під час приготування пельменів


На жаль, не у всіх господинь виходять пельмені з першого разу. Але так само хочеться побавити домочадців смачною домашньою стравою, правда? Саме для вас ми приготували список помилок, яких треба уникати, щоб домогтися гарного результату, інформує .

Успіх вам гарантований, якщо ви прислухаєтеся до всіх рекомендацій!

Пропорції при приготуванні тіста

Багато господинь роблять тісто “на око”. Якщо у вас часто виникають проблеми з замішуванням тіста, то краще дотримуватися правильних пропорцій. Замісити еластичне тісто не вийде, якщо ви візьмете забагато або недостатньо води. Вам потрібно приблизно півсклянки води на 3 склянки борошна. Також не забудьте посолити тісто і додати одне куряче яйце.

Гаряча вода

Пельменне тісто готується виключно на холодній воді. А краще — на крижаній. Якщо додати теплу воду, вийде заварне тісто. Воно занадто туге.

Розкочування тіста

Тісто має “відпочити” не менше години в холодному місці, а лише тоді можна його розкочувати. Це збільшить кількість клейковини — ваші пельмені не будуть розвалюватися під час варіння, та й ліпити їх буде легше, адже тісто буде чіпким.

Тісто постійно рветься

Швидше за все, ви не дотримувалися пропорцій при замішуванні тіста або занадто тонко його розкачали. Ну і обов’язково тісто має відстоятися, щоб стати пружним.

Начинка

Фаршу не потрібно забагато — йому потрібна “свобода” в тісті. Природно, якщо краї погано схопляться через надлишок начинки, пельмені будуть розклеюватися.

Заморожування

Після заморозки легше варити домашні пельмені. Не треба їх відразу кидати в воду, адже вони можуть прилипнути до дна каструлі.

Температура води, в якій ви варите пельмені

Пельмені кидаємо в окріп. І ніяк інакше!

Варка

Не потрібно в маленьку каструлю кидати багато пельменів. Та й води повинно бути більше, ніж пельменів. Якщо ви нехтуєте цим правилом, вони у вас будуть постійно злипатися і розварюватися.



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *