Насправді все досить просто: потрібно тільки звернути увагу на кілька ознак, інформує .
Якщо в апельсина збереглася зелена гілочка, це дуже добра ознака: значить, він свіжий і дуже соковитий. Апельсини без гілочки, зазвичай, сухіші всередині. Крім того, існує дві загальні форми апельсинів: кругла і овальна. Краще вибирати другу: у такого апельсина більш солодкий м’якуш. Круглий апельсин відмінно підходить для свіжих соків.
Наступний пункт, на який потрібно звернути увагу, це так званий «пупок». Він може бути закритим і злегка відкритим. Якщо це так, то такий апельсин буде розділений всередині на кілька частин («маленький апельсин» всередині основного), через що основної м’якоті не так багато, і вона може бути сухою. Крім того, у такого апельсина багато білих прожилок всередині.
Тому рекомендується вибирати апельсин з “закритим” пупком. У такого плоду всередині цілий м’якуш, соковитий.